Informacions

Colònies d’Anglès: Spring Break Camp

HARRY POTTER:CONNEXIÓ A MART

Dies 6, 7 i 8 d’abril a Viladoms de Baix

Trobareu tota la informació clicant a l’apartat de Colònies.

ACTIVITAT EXTRAESCOLAR:PERIODISTES-YOUTUBE

Aquest curs hem iniciat una extraescolar en la que els joves que hi participen realitzen treballs periodístics a partir de la creació de documentals d’actualitat en format càpsula. Aquesta activitat els permet aprendre a planificar una programació amb continguts del seu interès, participant de tot el procés de creació del documental, des del guió general,  la preparació de les entrevistes, les gravacions i les tasques posteriors de l’edició. Per donar a conèixer el seu treball, s’ha creat un canal de Youtube: Periojoves elvendrell

Us deixem el documental “El canvi climàtic”, que desitgem que us agradi.

YouTube Preview Image

 

 DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DELS INFANTS
20 de novembre del 2019
Tant al menjador escolar com als de la ESO i a les Activitats extraescolars, els infants i joves faran activitats de sensibilització per treballar els drets bàsics dels infants, el dret al lleure i en contra de l’assetjament infantil.

El món del lleure commemora el Dia Universal del Drets dels Infants (DUDI)
La Declaració Universal dels Drets dels Infants es va aprovar l’any 1989

Dia Universal dels Drets dels Infants 2017

El dia 20 de novembre se celebra l’aprovació de la Declaració Universal dels Drets dels Infants (DUDI). L’any 1989, les Nacions Unides va ratificar aquest tractat internacional que va establir els drets fonamentals de tots els infants i joves.

La Declaració Universal dels Drets dels Infants, que podeu consultar aquí​, reconeix en els 54 articles que conté, que els infants són individus amb dret de ple desenvolupament físic, mental i social i amb dret a expressar lliurement les seves opinions, entre altres aspectes.

Davant la importància que té aquest tractat, diferents entitats del món del lleure preparen accions per a la seva celebració durant el cap de setmana del 18 de novembre. Des del MCECC (Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans), han creat diferents activitats per donar a conèixer als infants i joves dels centres d’esplai la Declaració Universal dels Drets dels Infants i que sàpiguen que tenen un drets reconeguts. A més, han preparat una campanya a les xarxes socials amb l’etiqueta #jugaxdretsinfants perquè s’expliqui quin és o era el joc preferit.

Per la seva banda, la Federació Catalana de l’Esplai i Fundesplai i han organitzat la campanya #DretalLleure amb l’objectiu de mobilitzar els infants i jove en la reivindicació dels seus drets. Hi participen més de 100 centres entre esplais, associacions i espais educatius que tindran a la seva disposició una sèrie de recursos per a la celebració del dia. Enguany la campanya se centrarà en la reivindicació del dret al joc, amb els drets vinculats a la no discriminació i la educació envers una cultura de pau.

___________________________________________

Assemblea General de les Comunitats d’Aprenentatge de l’escola Àngel Guimerà, dissabte 26 d’octubre

Esmorzar i activitats amb els infants d’Educació Infantil i de Primària

___________________________________
Colònies amb l’escola Teresa Godes de la Juncosa del Montmell. 

23, 24 i 25 d’octubre a les Piles

 

_________________________________
Nou horari d’oficina d’atenció al públic

 

L’horari d’atenció al públic a la nostra oficina del Camí Reial, 17 és de dilluns a divendres de les 8h a les 12h i  els dimarts a les tardes de les 16h a les 19h.

_______________________________________

Reunió informativa del menjador de l’escola Pau Casals

Famílies, farem la reunió informativa del curs 2019/20 el dijous 26 de setembre a les 16h al menjador de l’escola. Us explicarem la normativa del menjador, el projecte educatiu i us presentarem l’equip de monitores i monitors.

Us hi esperem!

Reunió de l’equip del menjador.

____________________________________
Activitats Extraescolars: Jornades de Portes Obertes Gratuïtes.

Del 16 al 27 de setembre podeu provar les Activitats extraescolars de tarda

Podeu fer la inscripció de les portes obertes a la oficina o aquí en aquest enllaç

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2019-2020

Escoles Pau Casals, Àngels Garriga, Àngel Guimerà, El Vendrell (Teresina Martorell). Instituts Baix Penedès, Mediterrània, Andreu Nin i El Vendrell (Teresina Martorell)

Portes obertes a infantil i primària del 16 al 27 de setembre.

Inscriu-te a les portes obertes

Inscriu-te a les activitats

Hem preparat les activitats d’aquest curs vinent pensant en les famílies, els infants i joves, i també en clau comunitària. D’aquesta manera tindrem acollida no sols al matí, sinó també a la tarda per donar sortida a la demanda de les famílies.  També hem programat activitats, esplai per infantil,  anglès i de reforç a totes les escoles i instituts, combinant el mateixos horaris per zones per tal d’ajuntar grups si és necessari.    Hem volgut donar un caire comunitari al projecte obrint els centres educatius a tots els nens i nenes, de tal manera que cada escola ofereix unes activitats especialitzades concretes i tothom pot anar a la que li interessi.  També volem destacar la col·laboració de moltes entitats sense la qual no serien possible les activitats.  Així doncs, tenim les següents activitats:

 • Totes les escoles d’infantil i primària:
  • acollida matí i tarda
  • infantil: fem esplai i anglès
  • primària: anglès i reforç
 • Activitats especialitzades per primària:
  • Robòtica: escola Àngel Guimerà
  • Música: escola El Vendrell (Teresina Martorell)
  • Periodistes Youtube: escola Àngels Garriga
  • Educació emocional: escola Àngels Garriga
  • Cooking in English: escola Pau Casals
  • Art in English: escola Pau Casals
  • Teatre: local Teatre Espai
 • Activitats ESO:
  • Anglès PET
  • Deures i Reforç Escolar
  • Periodistes Youtube
  • Càmera i Acció
  • Amics del animals
  • Batucada
  • Música
  • Urban Dance
  • Teatre

Els nostres col·laboradors són: Neus Navarro, Escola Oficial d’Idiomes, Banda de Música Santa Anna, Teatre Espai, El Cabrot, RTV El Vendrell

Aquí podeu veure la roda de premsa que vam fer el passat juliol

Cliqueu per a més informació

ACTIVITATS ESTIU 2019

Colònies d’Estiu 2019

Una trentena de nenes i nens des de 1r a 6è de primària han passat una setmana de colònies a La Rectoria de La Selva, a la Serra de La Busa, gaudint d’activitats de lleure i natura  amb les monitores de La Ballaruga i els monitors de La Fundació Catalana de l’Esplai. Les colònies són un temps de convivència en el que els infants adquireixen autonomia i aprenen a responsabilitzar-se.

Casals d’Estiu 2019

Els casals de La Bisbal, Sta. Oliva, Bonastre i Bràfim han estat un èxit en nombre d’infants inscrits. El centre d’interès d’aquest estiu són els personatges “D’Hotel Transilvania”, “La família Monsters” i pels més petits, “Monstres S.A”, amb aquests personatges, treballem el respecte cap a la diversitat i els seus valors.

Activitats en família a la piscina municipal de Bràfim

Del 25 de juny i durant  el mes d’agost, tots els dimarts i dijous a les tardes  dinamitzem activitats en família a la piscina de Bràfim. Els usuaris de la piscina poden gaudir tant d’esports tradicionals com el waterpolo, el bolei, aquagym o zumba aquàtic o d’activitats de lleure com les gimcanes d’aigua.

 

____________________________________________

ACOLLIDES DE TARDES DE JUNY 2019

Us deixem la informació de les acollides de les tardes de juny de les escoles Pau Casals, Àngels Garriga i Àngel Guimerà.

Podeu fer les inscripcions a través de la web.

Clica aqui per fer la inscripcio

 

 

 

 

 

DIADA DE SANT JORDI 2019

Dimarts 23 d’abril es va celebrar la diada de sant jordi. La Ballaruga va preparar una paradeta al centre del poble amb la venda de roses amb poemes i cançons i una activitat infantil.

Els guanys van ser 869.50€ i van destinats a la borsa de beques de l’entitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A l’activitat infantil havien de fer unes endevinalles per trobar les respostes i poder montar el trencaclosques gegant.

 

 

SORTEIG DE L’ENQUESTA D’ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Ja tenim guanyador o guanyadora! Enhorabona!

Avui dia 5 d’abril s’ha fet el sorteig. El guanyador o guanyadora pot triar entre una plaça gratuïta a les colònies d’anglès dels dies 15, 16 i 17 d’abril a Cal Ganxo de Castelldefels o un lot compost per una càmera “Gopro”, una tarja regal del CIT i una entrada a Port Aventura.

 

TANQUEM LES RESPOSTES DE L’ENQUESTA

Amb un total de 276 respostes, queda tancada l’enquesta que es va passar per part de les escoles i Ampa/Afa.

Les persones participants entrareu en el sorteig per una plaça gratuïta a les Colònies d’Anglès de Setmana Santa que estem organitzant (més informació a www.laballaruga.org), o un lot compost per una càmara “Gopro”, una tarja regal del CIT i una entrada a Port Aventura.

El sorteig es farà el 5 d’abril de 2019. El guanyador es publicarà ala web i les xarxes socials.

Sort!!

Enquesta d’Activitats extraescolars

Benvolgudes famílies, 

Hem estat treballant amb les vostres AMPA/AFA una enquesta electrònica  per tal de tenir una idea dels hàbits familiars en sortir de l'escola/institut, de les activitats que fan els vostres fills i filles, i de les activitats que els agradaria fer o troben a faltar. Rebreu aquesta enquesta a través de les vostres escoles, tot i així, us facilitem també el poder-la fer a través de la nostra web i de les xarxes socials a aquest enllaç:
https://goo.gl/forms/yLqN9oyXELQPnI6P2

Les persones participants entrareu en el sorteig per una plaça gratuïta a les Colònies d'Anglès de Setmana Santa que estem organitzant (més informació a www.laballaruga.org), o un lot compost per una càmara "GoPro", una tarja regal del CIT i una entrada a Port Aventura.

L'últim dia per omplir l'enquesta és el 31 de març del 2019. El sorteig es farà el 5 d'abril del 2019
Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor