L’Associació Educativa de Pisos Assistits Espavila’t, d’aquí en endavant AEPA Espavila’t, es crea l’any 2001 amb la finalitat de col·laborar en la promoció dels infants i joves en situació de vulnerabilitat i/o risc social.

Inicialment es va engegar un projecte encaminat a protegir els joves tutelats i extutelats en procés d’emancipació mitjançant mesures integradores, protectores i d’acompanyament amb l’objectiu de contribuir al seu ple desenvolupament i a la seva inserció social i laboral, especialment en els casos en que els entorns sociofamiliars i comunitaris suposen un alt risc social.

Des d’aleshores oferim un servei de seguiment i suport socioeducatiu i un servei d’habitatge en pisos assistits, per a els adolescents i joves en situació de risc social que no tenen la possibilitat de integració normalitzada en el seu nucli familiar.

La família es un dels agents més importants de socialització i té un paper fonamental en el desenvolupament dels infants i joves.

Moguts per aquesta premissa i des de l’experiència de la nostra tasca viscuda al llarg d’aquests darrers 16 anys amb entorns sociofamiliars en situació de risc o alt risc, ens proposem engegar un projecte dirigit a dones embarassades soles i famílies monomaternals /monoparentals, en situació de vulnerabilitat.

Es tracta de donar suport socioeducatiu i habitatge a aquelles persones que es troben en una etapa fràgil i vital crucial de la seva vida. D’oferir oportunitats i proporcionar un nivell de vida adequat als infants i les seves famílies.

Dones gestants soles i amb dificultats personals/socials per poder fer front a aquest període d’embaràs, naixement i creixement del fill/a.

Perquè invertir en infància és la inversió social més rentable, donat que influeix en el present i en el futur dels infants i en els avenços de la societat en la que viuen.

El projecte ofereix un pis assistit tècnicament per un educador/a, un pedagog/a i psicòleg, per poder acollir mares i dones embarassades amb dificultats i acompanyar-les en el seu procés de recuperació i emancipació enfortint la seva autonomia.

Entenent que, amb aquest procés on es persegueix l’evolució i capacitació de la mare, oferim també un espai de creixement adient i un entorn adequat als seus fills i filles .

Creiem necessari potenciar el desenvolupament, l’aprenentatge i el creixement personal dels infants i a la vegada reforçar i millorar les capacitats i aptituds de les mares, establint la confiança i el suport com a pilars fonamentals d’aquest procés.

La nostra Associació pretén posar en marxa aquest projecte el més aviat possible i per això compta amb un pis a Sant Pere de Ribes, al costat de l’Ajuntament de Les Roquetes, amb contracte de lloguer indefinit i habilitat amb tot el necessari per per poder-hi viure i amb un equip tècnic/professional format per una educadora, una pedagoga i una psicòloga amb experiència contrastada en l’àmbit social, infància i família.

Aquest projecte vol ser un espai temporal on viure i també un espai de suport a les mares o pares per conèixer i posar a la pràctica aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació, l’estimació i el desenvolupament dels fills i filles.

Es tracta d’un projecte sòlid, molt pensat i treballat des de la il·lusió, però també des de l’experiència que al llarg dels anys hem anat assolint en aquest sector.

Es per això que també perseguim poder oferir un servei el més breu possible, un pis pont, respectant els tempos individuals de les mares i les seves famílies, en el seu procés de recuperació, emancipació i autonomia.

Comptem amb l’espai adient i un equip tècnic competent i expert en aquest sector social i per tant, financem amb els nostres mitjans una part de l’activitat generada pel projecte, però ens calen més recursos i majoritàriament econòmics per engegar el servei.

Volem augmentar la capacitat de la nostra entitat i per això ens cal el suport necessari per tal de poder comptar amb tots els recursos necessaris per assolir amb èxit aquest projecte.

Estem oberts a qualsevol altre suport que pugui complementar o enriquir la tasca social i educativa que pretenem dur a terme.

En el cas que aquest projecte us resulti engrescador i vulgueu conèixer mes detalls del projecte us demanem que us poseu en contacte amb nosaltres a través de les opcions que tot seguit us oferim:

Telèfon: 669465130

Correu electrònic: aepaespavilat@gmail.com

Adreça:

Associació Educativa de Pissos Assistits Espavila’t

C/Narcís Monturiol, 5-7, 2º 1ª

08812. Les Roquetes (Sant Pere de Ribes)

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitas Primavera. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.