Nova normativa que afecta les colles de Diables

El Reial Decret 562/2010, de 7 de maig, amb el qual s’aprova el Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria (és a dir, la transposició del Govern espanyol de la Directiva del Parlament Europeu 2007/23/CE del 23 de maig de 2007) ha comportat la regulació de l’ús de materials pirotècnics posant en perill la continuïtat del nostre patrimoni festiu amb foc. Per això el reglament incorpora una Instrucció Tècnica Complementària -la ITC18– que  modifica els principals aspectes que dificultaven la realització de les manifestacions festives amb pirotècnia tal i com les hem conegut fins ara. La ITC18 permet, entre d’altres mesures, utilitzar pirotècnica no marcada CE i per tant que no siguin aplicables els límits d’edat i les distàncies de seguretat establertes amb caràcter general.

Per tal que sigui aplicable el que disposa la ITC18 a una manifestació festiva amb ús de pirotècnia, cal que es compleixin dues circumstàncies:

  • Que les persones que realitzin l’activitat hagin rebut una formació i estiguin degudament acreditades.

Quant a diables i diablesses de Masarbonès

Agost 1986-2011. 25 anys cremant!
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Formació, Legislació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.