Qui som?

Creat l’any 1989, el Cor de la Universitat de Barcelona és l’hereu d’una llarga tradició.

L’any 1942, dins de la Universitat de Barcelona, el mestre Antoni Pérez Moya fundà la Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis. Aquesta entitat emblemàtica funcionà intensament fins que es va dissoldre trenta anys més tard. Als anys vuitanta, després d’un parèntesi d’anys sense activitat coral a la Universitat, va aparèixer la Coral Universitària i, més tard, el Cor de la Universitat de Barcelona.

En l’acte de celebració del 50è aniversari de la fundació de la Schola Cantorum, els membres del Cor de la Universitat de Barcelona van rebre el testimoni dels antics integrants de la prestigiosa formació.

Durant aquests anys el Cor ha actuat al llarg de la geografia catalana i a l’illa de Mallorca. El desembre de 1995, convidats pel Casal Català de Marsella, dugué a terme, amb gran èxit, una gira de concerts per terres provençals.

Cal destacar l’enregistrament per a Televisió de Catalunya d’un dels programes de cant coral “A quatre veus”, i la participació en els actes del 200è aniversari del Consolat dels Estats Units a Barcelona, a l’Estadi Olímpic.

També ha participat en l’enregistrament del disc Corals Universitàries de Catalunya editat pel Consell Interuniversitari de Catalunya, i ha actuat a l’Auditori Enric Granados de Lleida i a la Sala Simfònica de l’Auditori de Barcelona en el concert del Dia Internacional de la Música, de 1999.

Juntament amb el Cor Magister Arte, va actuar en els actes de celebració del 550è aniversari de la fundació de la Universitat de Barcelona. En queda com a testimoni un disc editat per Ars Harmònica per a la Universitat de Barcelona.

A la primera edició de Corearte, el 2007, va participar, juntament amb cors de Romania, Estats Units i Catalunya, en els concerts celebrats a l’Auditori de Barcelona i al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

Al 2014 va participar a la Marató de TV3.

Col·labora assíduament en els actes oficials de la Universitat de Barcelona, el Cicle de Música a la Universitat, el Cicle de Corals Universitàries, el Maig Coral del Barcelonès, i duu a terme concerts fora i dins de l’àmbit universitari.

El seu repertori abasta composicions de totes les èpoques i estils, a capella i amb acompanyament instrumental, i dedica una atenció especial a la música popular catalana i d’autors catalans.

Entre les obres amb acompanyament cal destacar: Missa de sant Nicolau, de Haydn; Missa en sol major D 167, de Schubert; Gloria, de Vivaldi; Magnificat, de Pachelbel; Música per al Funeral de la Reina Mary, de Purcell; Te Deum, de Charpentier; Missa de la coronació KV 317, RequiemKV 626, Missa brevis en sol major KV140i Missa brevis en re menor KV 65, de Mozart; Rèquiem, de Gabriel Fauré, Missa de Glòria, de G. Puccini; Rèquiem, de John Rutter; Carmina Burana, de Carl Orff; Missa Ametsa, de Jordi-Lluís Rigol i els Four Anthems de Haendel.

El Cor està format per estudiants, professors, altres membres de la Universitat i també per persones que, tot i no formar part de la institució, volen participar en un projecte cultural de qualitat.

Segueix-nos i comparteix els nostres continguts!
Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor