El director

El director del Cor UB és Jordi-Lluís Rigol.

Compositor, pianista i director, neix a Barcelona i realitza la seva formació musical a la mateixa ciutat, a Mallorca, a Anglaterra i a Holanda. Estudia direcció d’orquestra, direcció coral i piano al Sweelink Conservatorium d’Amsterdam.

És autor de les cantates El país de la no-memòria, On és la música?, El planeta del mar inventat i L’illa Blanca per a Cors infantils, estrenades a Barcelona, i d’obres corals més breus com la Missa Brevis “Puer Natus” per a veus blanques i orgue, el Magnificat per a veus i piano, “Lluernes en la nit” per a veus blanques i piano i la Missa Puerorum per a cor infantil i piano. Ha compost el concert ”SEDA” per a orquestra de corda, la Suite dels Mars de la Lluna per a piano, two marimbas per a dos marimbas i la música de l’obra On eres, Victor? estrenada a Barcelona l’octubre del 2000. El seu treball creatiu amb el piano ha quedat enregistrat als CD ( Albert Moraleda, edicions ) Entre miralls (1998), Mínim (2000) i Seda (2006). També és autor de la Missa “Ametsa” per a violoncel i cor, obra encàrrec del Cor Ametsa d’Irun i que va ser subvencionada per la Federación de coros de Gipuzkua i interpretada al Païs Basc, Catalunya, França i Suïssa.

Com a pianista ha actuat en diversos espais de Barcelona i Catalunya i a l’Alte Feuerwache de Colònia (Alemanya) interpretant la seva música. Ha dirigit diverses orquestres de cambra com l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic, la Camerata Clàssica dels Pirineus Catalans o l’Orquestra de Cambra Terassa 48, així com l’Orquestra Universitat de Barcelona. Actualment, a més de la seva tasca pedagògica i musical a l’escola IPSI de Barcelona, dirigeix els Cors Mozart i Corelli, el Cor Xera, fundat per ell mateix el 1993 i, des de l’any 2002, el cor de la Universitat de Barcelona.

Segueix-nos i comparteix els nostres continguts!
Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor