ELS MOSSOS DESMANTELLEN DOS NARCOPISOS QUE ES VAN TRASLLADAR AL BARRI DEL POBLE-SEC DESPRÉS DE L’OPERATIU BACAR

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants-Montjuïc han desmantellat dos narcopisos al barri de Poble-sec. S’havien activat després del dispositiu Bacar, dut a terme el passat 29 d’octubre contra el tràfic de drogues en narcopisos de Ciutat Vella, cosa que ha comportat un desplaçament del consum de drogues fora del districte amb l’intent per part dels narcotraficants d’instal·lar-se en altres llocs.

Amb l’objectiu d’evitar aquests possibles desplaçaments, els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, han dut a terme a primera hora d’aquest matí aquest dispositiu amb un balanç de quatre persones detingudes i la intervenció de diverses dosis de marihuana, cocaïna i heroïna. En el moment de l’entrada en un dels narcopisos hi havia vint-i-quatre persones a l’interior que han estat identificades.

La investigació policial –que ha estat coordinada pel Jutjat de d’Instrucció i Primera Instància de Barcelona número 27 – ha permès constatar que persones que es van detenir en el marc del dispositiu Bacar guardarien relació amb els locals investigats en el dispositiu d’avui i que haurien traslladat la seva activitat delictiva mantenint la distribució de tota mena de substàncies estupefaents a toxicòmans habituals del Raval. Una de les persones investigades en el marc d’aquest operatiu, que avui no s’ha localitzat, ja va ingressar a presó en el marc del dispositiu Bacar.

Els Mossos van iniciar la investigació a principis del mes de novembre quan es van detectar dos pisos, situats al carrer Fontrodona i al carrer Radas, al barri del Poble-sec que s’havien convertit en punts on es distribuïa i consumia la droga, principalment cocaïna i heroïna. Els agents van comprovar que nombrosos toxicòmans accedien al seu interior, motiu pel qual van iniciar les primeres vigilàncies policials per analitzar el comportament dels consumidors i identificar-los.

Els agents també van detectar un augment de la venda de xeringues en farmàcies fins a triplicar-ne la venda, la qual cosa suposava el repunt del consum d’heroïna.

Aquesta investigació es va iniciar arran de diverses informacions de veïns i comerciants de la zona que informaven que des de principis del mes de novembre s’havia detectat la presència de consumidors toxicòmans que entraven i sortien d’aquests immobles.

Amb aquestes informacions, es va dissenyar un operatiu de paisà per corroborar aquestes queixes i per tal d’identificar les persones que acudien en aquests pisos per a comprar i consumir les drogues. Després de desmantellar els narcopisos, un ha estat retornat al seu legítim propietari, i l’altre s’ha precintat judicialment. Els Mossos d’Esquadra no descarten noves detencions.

Comments are closed.