ACTE FINAL DEL PROJECTE “LES CUINES DEL MÓN, AUXILIAR DE CUINA-MARMITÓ”

El dijous, 22 de març, hem realitzat l’acte de cloenda del projecte “Les cuines del Món, Auxiliar de cuina-Marmitó” cogestionat i codirigit per la Coordinadora d’Entitats de Poble Sec, Barcelona Activa i el Districte Sants-Montjuïc.

Durant dos mesos, els i les alumnes s’han format en auxiliar de cuina amb l’Associació Impulsem, i després de 100 hores han rebut el Carnet de manipulació d’aliments i el certificat d’Auxiliar de cuina de part de Barcelona Activa. A més a més, els i les alumnes han realitzat 20 hores més en competències sociolaborals per part de la tècnica d’ocupabilitat de la Coordinadora d’Entitats de Poble-sec i finalment, 20 hores més d’experienciació laboral a diversos restaurants de Poble-sec i del districte Sants-Montjuïc.

Han finalitzat amb èxit 13 alumnes, dels 15 que van començar el curs. Els i les alumnes procedeixen de 10 nacionalitats diverses, tant en situació regular com irregular, a més a més, s’ha tingut en compte la igualtat de gènere i el suport a col·lectius més vulnerables com són joves, dones i persones majors de 45 anys.

Els restaurants on s’han realitzat l’experienciació laboral han sigut: La Boheme, Can Eusebio, Bota Bar, La Porca, Coska, Casa Xica, Hamburgueseria de Paula, Residència Pare Batllori, Menjador social Can Pedró, Fundació Mescladís, entre altres.

Properament alguns/es dels/les alumnes continuaran amb altres formacions, recerca de feina i fins i tot, alguns/es ja estan contractats i gràcies al projecte han entrat al món laboral per primera vegada. Des del projecte es continuarà donant suport a aquestes persones per seguiment i acompanyament sociolaboral.

Comments are closed.