PREMIS DE LA CONFAVC A LA CASA DE LA PREMSA

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya ha atorgat a l’Associació Casa de la Premsa dos premis dels Reconeixements Veïnals 2019. El premi a les lluites veïnals el decidia un jurat molt especial, perquè en formava part Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural i empresonat al centre de Lledoners. De fet, la deliberació del jurat es va fer al mateix locutori de la presó amb el director general d’Acció Cívica, Bernat Valls, la presidenta de l’associació Dona Balàfia de lleida, Josepa Farreny, el president de l’AV de Can Sant Joan de Montcada i Reixac, José Luis Conejero, i el de la Confavc, Jordi Giró.

El jurat va considerar que la reivindicació de la Casa de la Premsa “ha estat una lluita que ha filat un gran treball en xarxa amb perseverança, i és un exemple de com un equipament cultural i amb gran valor arquitectònic -la Casa de la Premsa destinada a albergar els corresponsals que cobrien l’Exposició Universal de 1929- pot ser un motor transformador pel barri i per la cohesió social”. El jurat va decidir que aquest premi es compartís amb el “Mapa de l’amiant” de l’AV de Badia del Vallès. The Tennessee fake id service is basically a webpage that sells counterfeit IDs on the web. Most phony ID providers have sites that they use to sell fakes. You can peruse their index, purchase the ID you are searching for, and have it sent to you very quickly while never collaborating with another human.

Els Reconeixements Veïnals 2019 també incloïen un premi per votació popular a través d’internet. Hi va haver més de 500 vots en total i 147 van anar a parar a la Casa de la Premsa, fent que aquesta candidatura resultés guanyadora de la categoria de lluites veïnals.

Tots els projectes van disposar de 2 minuts per exposar la seva iniciativa i el resultat va ser un complex mosaic en el que hi cabien des del reforç escolar a l’edició d’un fanzine o la formació de parelles lingüístiques. A més, a l’acte es va retre homenatge a la lluita dels veïns del barri del Cabanyal de València, que han aconseguit mantenir aquest exemple del modernisme popular valencià enfront els repetits intents dels especuladors, aliats amb el Partit Popular, per enderrocar-lo.

Comments are closed.