Daily Archives: 30 d'octubre de 2018

LES OBRES DE REHABILITACIÓ DE LA CASA DE LA PREMSA RETORNARAN L’EDIFICI AL SEU ESTAT ORIGINAL I FINALITZARAN A FINALS DE 2021

El projecte de la Casa de la Premsa va avançant i cada vegada està més a prop de ser el que molts veïns i veïnes del Poble-sec porten reivindiquen des de fa molt de temps. Ara, l’edifici arriba a una nova etapa amb la signatura del contracte de rehabilitació, per part d’un equip d’arquitectes, els mateixos que van reformar l’Hospital de Sant Pau. A partir d’aquests moments, tenen un any aproximadament per acabar de definir el projecte executiu de rehabilitació de la Casa de la Premsa. “Els arquitectes han rebut l’encàrrec de retornar la Casa de la Premsa al seu estat original, per tant, es reposaran els elements que s’han perdut i es rehabilitaran els elements existents, però malmesos”, comenta el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. També es renovaran totes les instal·lacions elèctriques i els conductes d’aigua, i s’instal·larà un ascensor amb la voluntat de fer l’edifici més accessible.

A finals de l’any 2019 es licitaran les obres i com que es tracta d’una rehabilitació d’un edifici, es fa difícil ajustar la duració dels treballs, ja que es poden trobar alguns entrebancs com va passar amb la reforma de la Lleialtat Santsenca. Tot i això, el gerent preveu que a finals de 2021 ja es podrà fer ús de les instal·lacions.

Mentrestant, el Districte de Sants-Montjuïc segueix conversant amb la Plataforma de la Casa de la Premsa i amb entitats de periodistes per definir els usos de l’espai: “Aquest equipament ha de ser per les entitats del Poble-sec que han liderat la lluita per a la recuperació de la Casa de la Premsa i hem de veure com aconseguim tancar un projecte que permeti recollir les activitats que es proposin pel barri i pels periodistes, sempre respectant els espais de l’edifici”.

Abans no comencin les obres, les entitats seguiran fent ús d’una sala habilitada per fer xerrades i reunions. Com la que es va organitzar dijous al vespre, en el marc del cicle de xerrades Ciutat Oberta, Biennal de pensament: “Pensem que la nostra proposta té molt de pensament crític, ja que per una banda volem donar serveis socials al barri del Poble-sec i estimular el consum crític de la informació”, explica Gil Toll, secretari de la Casa de la Premsa. Des de la plataforma demanen que el projecte executiu de l’edifici inclogui “una sala d’actes, sales de reunions, sales d’exposicions, etc.”

PLA D’ACOLLIDA POBLE-SEC PER A TOTHOM: SEC-TOR JOVE

Des del Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom de la Coordinadora d’entitats del Poble-sec, us informem que encara queden places disponibles en alguns cursos que organitza el SEC.tor Jove:

PLACES ENCARA DISPONIBLES PER:

Curs d’Informàtica: Curs Trimestral.
Curs trimestral. Fins el dijous, 20 de desembre.
Dijous de 10 a 11.30 hores.
Objectius: ampliar coneixements en les noves tecnologies, aprendre i perfeccionar la utilització dels sistemes operatius bàsics, iniciar-se en utilització informàtica per la recerca de feina o ampliar-la i perfeccionar-la, cerca d’informació, utilització xarxes socials i ampliar seves competències bàsiques en noves tecnologies.

Curs d’Anglès: Curs trimestral.
Nivell inicial, nivell mig i nivell avançat.
Fins el 19 de desembre.
Dilluns i dimecres de 10 a 11:30 hores.
Objectius: aprendre l’idioma nivell bàsic vocabulari i normes lingüístiques, fomentar aprenentatge i motivació per una nova llengua, iniciar i/o perfeccionar en la parla del nou idioma, millorar competències bàsiques. I al final de trimestre s´ampliarà temari i hores amb Anglès en Atenció al Client segons demanda.

Música (guitarra) i cant. Curs trimestral.
Fins el 17 de desembre.
Dilluns, de 12.30 a 13.30 hores.

Defensa personal. Curs trimestral.Curs trimestral.
Inici del curs 25 d’Octubre i fins el 20 de desembre.
Dijous, de 12 a 13.30 hores al Cívic El Sortidor.

Requisits bàsics per inscripcions:
Tenir entre 16 a 25 anys.
Saber parlar i escriure Castellà o Català.
Ser puntual i estar motivat/da per aprendre.
Donar un dipòsit de 5 euros per material didàctic.
Fer entrevista inicial abans inici cursos al Casal Concòrdia, Concòrdia, 33, amb reserva de cita prèvia.

Us podeu posar en contacte amb la tècnica responsable, Anna Muñoz, via correu electrònic a jovesacollida@gmail.com o bé trucant per telèfon al Casal Concòrdia (93 324 85 38), en horari de dilluns i dimecres de 10 a 11.30 hores.