EL CONSELL DE BARRI DEL POBLE-SEC DÓNA EL TRET DE SORTIDA DEL PROCÉS PARTICIPATIU DEL PLA D’ACTUACIÓ DEL PARC DE MONTJUÏC

El primer cicle de consells de barri d’aquest curs al districte de Sants-Montjuïc ja ha començat. El primer es va celebrar dimarts al vespre al barri del Poble-sec, on la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, va informar que l’endarreriment de la segona fase de les obres del col·lector de l’avinguda del Paral·lel ha estat causat per “un desajust amb l’empresa que s’encarrega, però l’1 de novembre començaran”. La intervenció tindrà un pressupost de 4,2 milions d’euros i comportarà la inversió d’1,1 milions d’euros per reformar el carrer, amb unes obres que s’allargaran fins al mes de juny “Tot i això, la segona fase no millorarà considerablement pels moments de pluja”. La tercera fase començarà just quan s’acabi la segona, serà la més complicada i costosa (11 milions d’euros).

Més tard, Gerard Lillo, tècnic de participació del Districte va presentar els resultats de l’enquesta d’avaluació dels Consells de Barri. Va explicar que un 50% de les persones del Poble-sec manifesten que el Consell de Barri és un espai consultiu, un 81% dels poblesequins pensen que la informació que facilita el Districte és bastant comprensible i un 18% creu que és molt comprensible, per exemple.

A continuació, es va presentar el procés participatiu del Pla d’Actuació del Parc de Montjuïc, que vol recollir les necessitats, usos i demandes veïnals que han de servir per definir les principals estratègies i actuacions a la muntanya de Montjuïc durant els pròxims anys. Tot i això, caldrà respectar els plantejaments establerts per la Modificació del Pla General Metropolità de l’any 2014. A banda de les dades recollides a través del portal decidim.barcelona, també es faran sessions monogràfiques als barris limítrofs de la muntanya i amb col·lectius específics. “Volem fer una muntanya molt més agradable i accessible pels veïns i les veïnes perquè la puguin gaudir d’una manera molt més plena que ara”, va dir Xavier Martin, responsable del Parc de Montjuïc al Districte de Sants-Montjuïc.

També es van presentar alguns projectes d’entitats del barri del Poble-sec que estan marxa, com la cooperativa Art&Coop, nova gestora del Pla Comunitari del Poble-sec: “Entenem que el Pla Comunitari pertany al barri, i hi ha moltes entitats al barri que podem acompanyar-lo i gestionar-lo, i cadascuna aportar, des dels nostres diversos bagatges, propostes i idees”, comentava Júlia Gutiérrez, membre de la cooperativa. També, es van exposar altres iniciatives impulsades des de l’Associació de Comerciants del Poble-sec o de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Finalment, es va obrir un torn obert de paraules, on es van expressar diverses queixes sobre neteja o excrements de gossos a la via públia, la falta de seguretat o el transport públic. A més, es va preguntar sobre l’inici d’obres del carrer Vilà i Vilà, que segons Pérez s’han endarrerit un mes.

Comments are closed.