Daily Archives: 17 de maig de 2018

ELS COMERCIANTS I COOPERATIVES D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA DEL POBLE-SEC SURTEN AL CARRER

Les cooperatives i empreses de l’economia social i solidària del Poble-sec van sortir dissabte al vell mig de l’avinguda del Paral·lel del Poble-sec per mostrar els seus productes i serveis al veïnat, en una primera mostra organitzada en el marc de la Primavera Cooperativa al nostre districte. Aquesta també va comptar amb una vintena de botigues de proximitat que van celebrar la 9a Mostra de Comerç, Benestar i Salut del Poble-sec.

A la fira cooperativista es van tractar quatre eixos principals: el consum cooperatiu i responsable, la participació i gestió comunitària, les cures i les migracions. En cadascun d’aquests espais es van organitzar activitats, tallers, debats, xerrades i, fins i tot, un mercat de la terra. “Volem promoure un Poble-sec viu i demostrar el que hi ha dintre del barri perquè qualsevol pugui rebre ajuda per resoldre qüestions envers l’economia”, explicava Javier Velasco, un dels organitzadors de la mostra.

Una de les iniciatives presents, la cooperativa Raons Públiques, va explicar des del seu estand els projectes en urbanisme i arquitectura que dinamitza, com el pla d’usos del Paral·lel i el pla d’equipaments de la zona centre de Sants: “Fem projectes en què incorporem la ciutadania i veïnat en temes de disseny urbà i arquitectònic”, deia en Javier Fraga de Raons Públiques.

Cooperasec, que aglutina uns vint projectes cooperatius del barri, creu que aquesta mostra ha estat una oportunitat per ensenyar les iniciatives que impulsen economies socials i solidàries, com cooperatives de fotografia, educació o ecologia. “És interessant per fer vincle amb els comerciants del barri i per mostrar els projectes i iniciatives que treballen l’aspecte comunitari al Poble-sec”, deia la Mar Vallderiola de Cooperasec. I en la mateixa línia, Lídia López de l’Associació de Comerciants del Poble-sec va agrair la participació de les cooperatives: “És un model d’economia que està evolucionant molt i creiem que hem de treballar conjuntament”.