Daily Archives: 4 de maig de 2018

ELS CARRERS I PLACES DE SANTS-MONTJUÏC JA COMPTEN AMB 11 NOUS AGENTS DE LA POLICIA DE BARRIi

Des d’aquest mes de maig ja es poden veure els primers equips de la Policia de Barri pels carrers i places del districte de Sants-Montjuïc. Els nous 11 agents s’han presentat aquest dijous al matí, en un acte que s’ha celebrat a la sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc.

La Policia de Barri centra els seus esforços en els problemes de convivència i seguretat, detectant les problemàtiques que hi ha al nostre territori i mantenint relacions de proximitat a través del contacte permanent amb les entitats i el veïnat: “Hem de treballar amb els ciutadans, necessitem recavar i tractar informació dels ciutadans, necessitem proporcionar seguretat subjectiva a la ciutadana i distingir problemes de seguretat i de convivència”, explicava el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament, Amadeu Recasens. Com a novetat, per afrontar els problemes de convivència que tenen lloc durant la nit, s’incorporen agents policials de nit. Recasens ha deixat clar que aquest model policial no es tradueix en un augment de les patrulles, “el que veuran és un referent que els explicarà i traduirà a tota la resta de la unitat policial el que és la proximitat i el territori. Estem fent gestió i coproducció de polítiques públiques”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que hi ha una “altíssima demanda veïnal de què hi hagi major proximitat, amb més contacte, més coneixement i més accessibilitat cap a la Guàrdia Urbana”. Amb aquesta aposta, segons Colau, “posem les persones al centre, és una millora en termes professionals i tècnics de la tasca de la Guàrdia Urbana, i també és una millora per afrontar les situacions més difícils i complexes de seguretat que pot tenir la ciutat”.

A l’acte també ha participat la regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, i el Cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez. La implementació d’aquesta mesura també es fa efectiva al districte de Ciutat Vella, un any després que s’impulsés a Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. A principis de 2019 finalitzarà el desplegament a la resta de districtes de la ciutat.