QUEIXES VEÏNALS PER LA UBICACIÓN D’UN FUTUR COMPLEX D’EQUIPAMENTS AL BARRI DE LA SATALIA

n el marc del Pla d’Equipaments del Poble-sec, durant el procés participatiu han sorgit veus discordants i queixes sobre la futura ubicació d’un complex d’equipaments que han d’acollir unes noves instal·lacions esportives, en un solar del passeig de l’Exposició, a l’atura del carrer Margarit del barri del Poble-sec. “Aquesta és una opció fàcil i ràpida pel Districte, però creiem que això condiciona al futur, i nosaltres reclamem garantir el verd de la ciutat”, explica Anna Menéndez de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Satalia.

Fa quatre anys, arran de la modificació del Pla General Metropolità de la muntanya de Montjuïc, el Districte de Sants-Montjuïc va modificar la qualificació d’aquesta parcel·la que es troba a tocar del camp de futbol de la Satalia a un ús d’equipament. Llavors, els veïns ja van denunciar la nova categoria d’ús presentant al·legacions i oposant-se al procés. Menéndez considera que “la muntanya porta un procés d’excessiva ocupació del sòl verd a usos d’equipaments, i sense fre s’ha anat considerant que la muntanya podia encabir-ho tot, i això ha comportat la construcció de molts artefactes que ara ocupen Montjuïc”, diu Menéndez.

El veïnat reconeix la necessitat de construir equipaments al barri, però considera que cal buscar altres espais infrautilitzats com les piscines de salts, el Palau d’Esports, o fer ús de petites superfícies qualificades d’equipament com la que hi ha al carrer Margarit, al carrer Creu dels Molers o la torreta que hi ha al carrer Nou de la Rambla: “S’han d’aprofitar les parcel·les ja qualificades, construïdes o infrautilitzades, abans de construir-ne de nou perquè és un criteri antic”, creu la veïna.

El Districte de Sants-Montjuïc considera que aquest solar és essencial per cobrir les necessitats d’equipaments que s’han detectat al Poble-sec i que s’ha tingut en compte la centralitat de la peça en el barri. Tot i això, segons el gerent del Districte, Francesc Jiménez, s’analitzaran les queixes veïnals durant les properes reunions informatives.

Comments are closed.