EL CENTRE DE RECERCA HISTÒRICA DEL POBLE-SEC REP EL RECONEIXEMENT DEL 8è PREMI POBLE-SEC

En el marc del 28è aniversari de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec es va lliurar el 8è Premi Poble-sec al Centre de Recerca Històrica del Poble-sec. L’acte va comptar amb un sopar de germanor i es va celebrar al centre cívic El Sortidor, on van assistir-hi més d’un centenar de veïns i representants d’entitats i col·lectius del barri.

“La Coordinadora no és res més que l’emanació de totes les entitats del barri, i nosaltres som una entitat de segon ordre i ens encarreguem de dirigir l’entramat d’actuacions, representativitat i actuacions del barri”, explicava Antoni Reig, president de la Coordinadora que celebrava el desenvolupament de l’acte d’aniversari: “Va anar molt bé, vam omplir tota la sala, l’acollida va ser molt bona i l’ambient era molt bo”. El context polític català ha fet que el 2017 “hagi estat mogut” per la Coordinadora que encara el nou any amb nous reptes, “hem d’aprofundir en la comunicació interna per fer més barri i sinergies” i “hem de renovar la junta, amb més joves i dones”.

Per tal de distingir una entitat o personalitat del barri, des de fa vuit anys, la Coordinadora reconeix “la tasca que fa a favor del barri i de la seva projecció cap a l’exterior”. Enguany, el CERHISEC que es dedica a la recuperació i difusió de la història del Poble-sec i de la muntanya de Montjuïc va ser mereixedor del 8è Premi Poble-sec: “És un reconeixement a una tasca de molts anys de molts veïns i veïnes del barri que ens han explicat les seves vivències”, deia el president del CERHISEC, Josep Guzmán. Moltes d’aquestes històries es poden veure il·lustrades amb fotografies a “l’Abans del Poble-sec i la Font de la Guatlla”, un volum que es presentarà el pròxim 19 de desembre a les vuit del vespre a l’església de Santa Madrona.

La Coordinadora, també va fer una menció especial als cossos de seguretat de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, “creiem que van treballar d’una manera molt efectiva i eficaç pels nostres barris i per la nostra ciutat durant els atemptats terroristes del passat mes d’agost”. Finalment, Josep Viana, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català va fer entrega d’un diploma a cadascuna de les entitats, guardonades amb els premis Antoni Carné.

Comments are closed.