TRES NOVES ORDENANCES PER A LES TERRASSES DEL CARRER BLAI SERAN APROVADES EN ELS MESOS VINENTS

El Districte de Sants-Montjuïc va reunir, el passat dimecres, a més d’un centenar de veïns i comerciants del Poble-sec a qui se’ls va fer el retorn de les al·legacions que s’havien presentat a l’aprovació inicial de l’Ordenació Singular, realitzada abans del canvi de govern a l’Ajuntament.

El govern municipal va mostrar-se a favor d’obligar als propietaris de les terrasses a instal·lar para-sols per esmorteir el soroll que arriba als habitatges. L’ordenança específica de terrasses també faria reduir l’horari de les terrasses que els dies laborables hauran de recollir-se a les 11 de la nit i els caps de setmana a les 12, reduint una hora a l’actual ordenança. També es va acceptar la proposta de reduir el topall màxim de 40 terrasses a 37. “Aquestes són les al•legacions que s’admetran i s’aprovaran definitivament en els mesos vinents” ha avançat el gerent del Districte de Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. A partir del mes de gener, una comissió de seguiment avaluarà la implantació i desenvolupament d’aquesta ordenació singular en els pròxims mesos.

Durant la reunió els veïns també van aportar diverses propostes amb l’objectiu de resoldre els problemes de soroll i convivència que els afecten des de fa temps. Jiménez ha explicat que “la reunió es va desenvolupar amb molt bon to i amb una actitud molt raonable que va permetre que tothom parlés i expresses les seves queixes”.

Des de la Unió de Veïns del Poble-sec creuen que aquestes propostes “no són prou contundents i d’aquesta manera no se solucionaran els problemes per la falta de presència policial” ha manifestat Sergi Gàzquez, portaveu de l’associació. Els veïns també demanen “una regularització més exhaustiva dels horaris i que policia obligui a complir els horaris i les normatives tant a clients com usuaris” ha afegit Gàzquez. A finals de novembre, l’associació veïnal tractarà aquesta qüestió amb el Districte de Sants-Montjuïc, que segons Gàzquez “està distanciat del moviment veïnal i no ens està fent gaire cas”. En canvi, des de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec es mostren favorables amb les propostes aprovades arran de les al·legacions, ja que d’aquesta manera “s’ha escoltat la veu dels veïns”, i segons el president de la federació d’entitats, Josep Guzmán han estat “molt pensades i raonades”.

Comments are closed.