Monthly Archives: gener 2011

FINALITZA EL PLAÇ PER INSCRIURE’S ALS TALLERS DEL CC EL SORTIDOR

Aquest dimarts 1 de febrer ha estat l’últim dia per inscriure’s als tallers d’hivern del Centre Cívic El Sortidor.

Consulteu els tallers disponibles i més informació al link de sota.

ARRIBA ‘¡CARNE TRÉMULA!’, CICLE ORGANITZAT PEL BAR SECO DEDICAT A LA CARN ECOLÒGICA

L’ Associació Cultural del Seco, entitat adherida a la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec, presenta a partir d’aquest dijous el cicle “¡Carne trémula!”, un seguit de nits temàtiques dedicades a la carn ecològica.

El xef d’aquest cicle serà el piamontés Davide Tallone, que cuinarà cada dijous del mes de febrer un plat fet a base de carn ecològica i verdures Km0, maridat amb una copa de vi bio.

El cicle comença aquest dijous 4 de febrer amb un tradicional “brasato” al vi tint de vedella de Fontella, un productor de vedella de raça bruna del Pirineu, amb puré de patates i col estofada, acompanyat per un vi biodinàmic del nord, l’Emilio Valerio 05 de Laderas de Montejurra (DO Navarra).

Seguirán tres dijous més dedicats al porc, al xai i al pollastre, declinats en altres tants plats KM0.

FULL DE LURDES

Recorda:

– dimecres és la Candelera i es beneiran les candeles a partir de les 19.00.
– ja falta menys per a la festa de la Mare de Déu de Lurdes i la propera setmana ja es tindrà llest el programa d’actes.

SOL·LICITEN INSTAL·LAR UNA PLACA AL ‘CINC D’OROS’ PELS 75 ANYS DE L’INICI DE LA GUERRA CIVIL

Diferents entitats de Barcelona han començat a mobilitzar-se per tal de demanar a l’Ajuntament la instal·lació d’una placa pel 75è aniversari de l’esclat de la Guerra Civil a la ciutat.

Serà el proper 19 de juliol de 2011 quan es compliran els 75 anys de l’inici de la guerra civil a la ciutat de Barcelona. Aquell primer dia de guerra a la ciutat ja van haver nombroses víctimes a diferents batalles que hi van haver a distints escenaris. El primer de tots, segons la documentació del Frederic Escofet, comissari general d’Ordre Públic en el moment de la revolta, va ser el Cinc d’Oros, un espai que es correspon a les actuals cruïlles del passeig de Gràcia amb el carrer de Còrsega i l’avinguda Diagonal.

És precisament en aquest punt on les entitats volen que estigui ubicada la placa commemorativa per tal que sigui inaugurada el 19 de juliol de 2011.

OBERTES LES INSCRIPCIONS PER AL III CONGRÉS DEL TERCER SECTOR SOCIAL

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya ja ha obert les inscripcions per al III Congrés del Tercer Sector Social, que tindrà lloc el 24 i 25 de març de 2011 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Després de l’èxit dels anteriors congressos de 2007 i 2009, aquest III Congrés suposarà un nou pas en l’objectiu d’enfortir la identitat de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya , els seus valors i la seva contribució a la construcció d’un futur amb més drets socials.

Aquest cop ho posen més fàcil, perquè han baixat un 20% el preu de la inscripció. I també fan descompte si t’inscrius abans de l’1 de març així com posen facilitats d’allotjament per als participants que vinguin de lluny. Tanmateix hi ha una oferta especial de subscripció al nou diari ARA en fer la teva inscripció.

COMENCEN ELS DEBATS DEL 2n CONGRÉS ALS DISTRICTES

Entre els mesos de gener i març les associacions i els moviments socials de la ciutat de Barcelona estan organitzant trobades de debat per definir estratègies concretes de millora del sector associatiu en el marc del 2n Congrés d?Associacions de Barcelona.

L’actual situació de crisi econòmica ha posat de relleu el paper clau que les entitats sense ànim de lucre i els moviments socials tenen com a agents socials. Coincidint amb l’Any Europeu del Voluntariat, les associacions de Barcelona han sincronitzat les seves agendes per trobar-se i definir les línies estratègiques que han de seguir per continuar avançant cap a una cultura pròpia i de l’excel·lència.

Les properes sessions de debat tindran lloc al districte d’Horta-Guinardó (29 de gener, 10:00h, Centre Cívic Matas i Ramis. C/ Feliu Codina, 12), al de Sant Andreu (31 de gener, 19:00h, Trinijove. C/Tucman 21) i a Les Corts (4 de febrer, 19:00h Centre Cívic Can Deu. Plaça de la Concòrdia, 13). La informació sobre els debats de la resta de districtes està publicada a la pàgina web del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona, www.congresassociacionsbcn.cat.

Els debats que ara comencen als districtes giraran entorn de tres temes principals: el reconeixement associatiu, les vies de finançament i l’ús de l?espai públic i la gestió d’equipaments per part de les entitats.

Al marge d’elaborar propostes de millora del sector, aquests encontres han de permetre també detectar les necessitats de cada territori, així com intercanviar experiències associatives.
Els debats són oberts a les associacions i moviments socials dels diferents districtes de la ciutat. Per participar-hi és necessari inscriure’s a través de la pàgina web del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona.

Les conclusions d’aquestes trobades es portaran a votació el dia 30 d’abril en l’acte de cloenda del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona. Les mesures consensuades finalment configuraran les bases per a l’elaboració del Pla de Suport a l’Associacionisme de Barcelona, a aplicar durant el període 2011-2015 pel govern municipal entrant.

També és possible participar en els debats del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona de forma virtual a través de la seva pàgina web, on es podrà trobar informació ampliada sobre tot el procés congressual. L’evolució del 2n Congrés podrà seguir-se també per mitjà de les xarxes socials Facebook i Twitter.

‘CASA VOSTRA’ DE TORRE JUSSANA VISITA POBLE-SEC

Torre Jussana ha posat en marxa la campanya ‘Casa Vostra’ per tal de donar-se més a conèixer entre la ciutadania i les associacions de Barcelona, una campanya que recalarà al Poble-sec entre els dies 9 i 23 de febrer.

‘Casa Vostra’ vol visibilitzar Torre Jussana als barris de la ciutat de Barcelona i s’ha triat el Casal Elkano, seu de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec per acollir la instal·lació. I és que la campanya consta d’una instal·lació que vol posicionar Torre Jussana com ‘la casa de les associacions’, un lloc on es puguin sentir còmodes, aprofitant que ara Torre Jussana és gestionada conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i el Consell d’Associacions de Barcelona (CAB).

Coincidint amb l’arribada de ‘Casa Vostra’ al Poble-sec, s’està treballant en una sèrie de xerrades al voltant del món associatiu i els serveis que ofereix Torre Jussana a les associacions. La primera xerrada versarà sobre la renovació dels estatuts que les associacions han de fer abans del proper mes d’agost. Tots aquells interessats en saber més sobre aquest tema ja poden prendre nota a la seva agenda: serà el proper 15 de febrer a les 19.30 al Casal Elkano.

CONVOCADA LA XXV EDICIÓ DEL PREMI 8 DE MARÇ-MARIA AURÈLIA CAPMANY

La Diputació de Barcelona ha convocat la XXV edició del Premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany que té per finalitat impulsar la participació individual i col·lectiva de les dones de la ciutat en tota la seva diversitat.

Entre els projectes que poden optar al premi estan, per exemple, accions pedagògiques de coeducació en els diferents àmbits de l’actuació educativa i de socialització d’infants i joves o la promoció d’investigacions en matèria de coeducació i perspectiva de gènere i de les dones.

Podeu consultar les bases complertes a l’arxiu adjunt.

LES AJUDES PER A LA SETMANA DE VACANCES D’HIVERN ES PODEN DEMANAR FINS EL 28 DE GENER

Des de dilluns, 17 de gener, i fins al proper 28 de gener (ambdós inclosos) s’obre el termini d’inscripcions perquè totes les famílies que ho sol·licitin i que reuneixin els requisits puguin demanar ajudes econòmiques per participar en les activitats que s’organitzen durant la setmana de vacances d’hivern.

La sol·licitud per demanar ajudes i beques seguirà el calendari següent:

– Del 17 al 28 de gener: el full de sol·licitud degudament emplenat (que s’ha d’haver recollit prèviament i haver fet la preinscripció a l’entitat homologada que organitza l’activitat) i amb la documentació que s’indica, s’ha de portar al punt de tramitació d’ajudes ubicat a cada districte.

-14 de febrer: publicació de la llista provisional dels beneficiaris a cada districte.

-Del 14 al 16 de febrer: període de reclamacions a cada districte.

-21 de febrer: publicació de la llista definitiva a cada districte.

-Del 21 al 24 de febrer: inscripció de beneficiaris d’ajuda econòmica a l’entitat triada.

Les ajudes del districte de Sants-Montjuïc es tramiten al carrer Creu Coberta, 104.

ENTREGADES LES ENTRADES D’EL MOLINO AL GUANYADOR DEL SORTEIG

Amadeu Quintana, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, ha fet entrega aquest dilluns 24 de gener de les 2 entrades a El Molino que es sortejaven entre els seguidors de la pàgina de la Coordinadora a Facebook.

El Gerard Pérez, veí de l’avinguda Paral·lel, ha sigut el guanyador del sorteig que es va realitzar al Casal Elkano, de manera que ha rebut les 2 entrades a El Molino de part del president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec celebrava amb aquest sorteig entre els seus seguidors a Facebook les 500.000 pàgines vistes al web www.poblesec.org des que es va crear el 2006.

Enhorabona Gerard!