Daily Archives: 19 d'abril de 2009

UNA GRAN FAMILIA A LA QUE ELS HI APASSIONA LES ALTURES

“M’agraden les altures”, diu emocionada la Viki. La Laia fa tots els deures abans de sortir de casa i li agraden els assajos perquè allí ha trobat a les seves millors amigues. “Quant pujo i els meus companys comencen a bellugar-se sento una mica de pot, però desapareix perquè tinc confiança en que em passarà res”,confessa La Carla.

Totes aquestes noies tenen entre 6 i 9 anys i fan el treball més delicat de la colla dels Castellers de Poble-sec: el pont de a dalt. Aquest grup, els Castellers del Poble-sec es va presenta oficialment el juliol del 1999, encara que la idea havia sorgit gairebé un any abans per part d’un petit grup d’amics decidit a tirar endavant el projecte.

Aquest és el concepte principal que ens explica el Segón cap de colla; Benet Iñigo:”els Castellers del Poble- sec oferim un espai on la gent pugui passar-ho bé i aprendre a fer castellers. Es el lloc on vas aprendre a utilitza la teva força, el equilibri, valor i seny. Actituds que tant mateix serveix per fer castell, com en tots els altres aspectes de la vida”.

Segons la tècnica de canalla,Imma Pallares, el sentiment de pertinença els castellers és molt gratificant, “és una sensació de compromís que no ho pots explicar, però tu ho sents. La gent es molt disciplinada, no falta els assajos al menys que estiguin malats. Les xerrades que fem als local son molt especial perquè tots es reunim, des de nens petits a els més gran, tots parlem entre nosaltres i es un ambient molt maco”.

Els castellers fan dos trobades setmanals: el dimarts i el divendres. El dimarts el assaig és de 7 a 9 de la tarda perquè el següent dia tots el nens tens que anar a la escola. Però el divendres és un dia molt particular,”aquest és el dia més especial perquè ens reunim al nostre local a prendre una beguda y explicar-nos com va la vida i fem un sopar. Aquest és el punt de trobada de la gent de la colla”, diu Iñigo.

El 22 de març d’aquest any, a la plaça Santa Madrona, han pogut descarregar dos castell de set pisos. En 10 anys de historia, mai ho havien fet la mateixa actuació. Amb aquesta actuació han trancat el seu millor registre al començament de la temporada castellera, febrer – novembre.

Fer un castell és un moment efímer, manifesta el segon cap de colla. “Dura tres minut o quatre, però darrera hi ha hores de preparació. Es el plaer de pujar damunt y de fer-lo junts”.

Tu pots trobar el teu lloc als castellers de Poble-sec. Si sou prim o una mica gruixut, baixo o alt, si tens molta o poca força. Si te agrada pujar o et fan por les altures. També pots col·laborar a la part organitzativa o fent la revista. En la tasca que tu vulguis. Això si, el grups dels castellers del Poble Sec te asseguren que: ho passaràs bé.

Miroslaba Villatoro

CURSOS DE FORMACIÓ ESPECIALITZADA

Teniu dos noves ofertes:
Eines pràctiques per l’educació intercultural i antiracista.

Mediació intercultural.

Formació de formadors per a l’ensenyament de segones llengües a immigrants.

Per més informació consulteu la web o truqueu al 934438207