MALGRAT LA DERROTA, L’AB VENDRELL, CERTIFICA LA PERMANÈNCIA A COPA CATALUNYA UNA TEMPORADA MÉS, DESPRÉS DE FER VALER L’AVERAGE PARTICULAR DAVANT L’ESPARREGUERA.

Va ser l’últim partit del capità taronja Marc Rovirosa, que no seguirà en l’equip el proper curs.

Dissabte passat, els vendrellencs es desplaçaven a Esparreguera, en la darrera jornada de lliga, per jugar una final davant l’equip local, els visitants, arribaven amb un triomf de marge respecte al seu rival. Va ser una de les derrotes més dolces de l’equip taronja, que perdia per 74-63, un resultat que certifica la permanència a la màxima categoria del bàsquet català, per setena temporada consecutiva.

Els de Dani Ventosa, tenien un marge de 21 punts, 86-65 del partit de la primera volta, que van saber administrar, malgrat anar tot el partit a remolc, per lligar la permanència; l’Esparreguera, en canvi, haurà de jugar el play-out, per saber si continua una temporada més a Copa.

Després d’un curs irregular i amb molts problemes, els del Vendrell, tanquen la temporada amb un balanç de 14-16, a la desena posició, la darrera que dóna la salvació directa.

El pavelló esparreguerí es va omplir de gom a gom, per veure aquest últim partit de lliga, conscients que necessitaven la victòria i remuntar l’average; la posada en escena dels del Baix Penedès no podia ser millor, dos triples, de Galofré i Kinoshita, posaven un 2-8 als tres minuts de joc. De tota manera, els locals, empesos per la graderia, clavaven tres triples, que sumats a la intensitat defensiva, deixaven un parcial de 18-4, que capgirava el marcador amb el 20-12, que donava pas al 27-18 del final del primer quart, davant un pavelló embogit que creia en la remuntada.

L’inici del segon període va complicar encara més el panorama pels vendrellencs, les transicions dels locals i la precipitació dels visitants, estiraven el marcador fins un 34-20, que complicava la classificació; la sortida a pista de Marc Molina, va ser un revulsiu pels del Vendrell; sis punts consecutius del pivot, van propiciar un parcial de 0-8, que reduïa la diferència fins el 34-28 a quatre minuts d’arribar al descans, al qual s’arribava amb un 41-31 al lluminós.

A la represa, el partit es va igualar, sempre amb els del Baix Llobregat portant la iniciativa, en uns minuts on les defenses dels dos conjunts es van endurir i va propiciar que els dos equips arribessin al bonus, amb un conjunt visitant que aprofitava la superioritat en el joc interior per forçar faltes al rival. L’intercanvi de tirs lliures, deixava un 60-48 a la fi d’aquest tercer quart, que ho deixava tot obert de cara al període definitiu.

El darrer quart va ser travat i amb molts nervis, l’Esparreguera, va sortir a totes, molt intens, i malgrat que costava anotar, empès pel públic, posava un 70-55 a 3.30 del final; quan pitjor estaven les coses, els taronges van treure l’orgull i amb una gran defensa, només van permetre quatre punts a l’equip local fins al final del partit, i aprofitant els tirs lliures, van certificar la permanència amb el 74-63 final.

Cal destacar, que va ser l’últim partit del capità taronja Marc Rovirosa, que ha jugat totes les temporades que l’equip ha estat a Copa Catalunya, i que la propera temporada no seguirà jugant al primer equip.

Pel Vendrell van jugar: Galofré (17), Borjas (2), Miguel (9), Kinoshita (13), Rovirosa, Nieto, Molina (17), Cereto (5), Mateu i Casado.

Parcials: 27-18, 14-13 (41-31), 19-17 (60-48), 14-15 (74-63).

CB Esparreguera - AB Vendrell

Derrotes del sènior femení i del sènior B masculí, que els condemnen a jugar la promoció de permanència.

El sènior femení perdia per 60-71 davant el Bàsquet Molins B, en un partit que van anar a remolc des de l’inici i que va estar marcat per l’actuació arbitral. Una derrota que condemna a les taronges a jugar la promoció de permanència a segona catalana, a manca d’una jornada per acabar la lliga regular. Diumenge visitaran la pista del Pallejà, on hauran de guanyar i esperar la derrota del Sant Joan Despí, per tenir el factor pista a favor en elm play-out.

El sènior B masculí perdia, en un partit lamentable, per 73-35 a la pista de l’Esquitx St Sadurní. Els taronges han acabat la lliga de tercera catalana, en tretzena posició, amb un balanç de 12-18, que els condemna a jugar la promoció de permanència. Una promoció que els enfrontarà al Sant Pere Terrassa B, amb el factor pista en contra, al millor de tres partits. Dissabte a Terrassa, el primer duel de la sèrie.

El junior masculí d’interterritorial perdia per 80-56 a la pista del Cornellà B, en el matx decisiu per la segona plaça, que donava dret a jugar la fase d’ascens a preferent. Malgrat la derrota, magnífica temporada dels taronges, que han acabat tercers amb un balanç de 19-7.

Carles Ambrona

Aquesta entrada ha esta publicada en Equips, jugadors i jugadores. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.