Ateneu Popular

Per la Cultura del Poble.

Cicle de xerrades “Nous reptes per a una nova realitat”

| 0 comments

Us presentem un seguit de conferències amb la intenció de donar les claus per poder afrontar els nous reptes  a que ens sotmet la situació per pandèmia.

Hem reunit un seguit de professionals de diferents camps com la medicina, la psicologia, la filosofia i l’economia, per tal de que a través de diferents xerrades temàtiques ens expliquin com fer front a aqueta nova realitat, us els presentem (cliqueu sobre el nom per veure’n la fitxa):

 

NOEMÍ FARRÉ

Psicòloga especialitzada en Teràpia Sistèmica Breu. Coach. Educadora Social

Tema: Gestió de la incertesa. Com manejar la incertesa per coronavirus i la crisi econòmica?

Manejar la incertesa pel coronavirus i la crisi econòmica implica aprendre que no podem controlar-ho tot. Ens fem preguntes i necessitem respostes. Es normal! En aquesta xerrada col·loqui buscarem l’equilibri entre el que podem controlar i el que no.

Divendres 2 d’octubre a les 19:30

 

MONTSE GARCIA

Professora de filosofia a l’educació secundària pública. Filoblogger: habitacioxinesa.blogspot.com

Tema: Filosofia antivirus. Eines filosòfiques contra les crisis i la manipulació

S’intentarà fer una petita introducció a les eines de la filosofia clàssica que poden ser útils als individus per afrontar les crisis, amb finalitat de facilitar un col·loqui amb els assistents.

Dissabte 10 d’octubre a les 19:00

 

IOLANDA BATALLA

Filla de cal Bisbe de La Fuliola. Metge. Especialista en Psiquiatria. Doctora en medicina per la UB. Professora de la UdL. Consulta a Mensalut Lleida.

Tema: Pandèmia i salut mental. Com pot afectar la  pandèmia per COVID-19 a la nostra salut mental.

La pandèmia que estem visquin ha canviat les nostres vides en molts aspectes. L’aïllament relacionat amb el confinament, les limitacions en la nostra vida social, les normes per evitar contagis, la mort de familiars i coneguts…  fan que algunes persones tinguin por a sortir de casa, se sentin més tristes, més nervioses o els hi sigui més difícil fer el dol. Aquestes emocions son normals sempre i quan no interfereixin de forma important en la nostra vida. L’objectiu de la xerrada és explicar aquesta diferència i donar pautes de què cal fer en cada cas.

Dissabte 17 d’octubre a les 19:00

 

MANEL PEREZ

Periodista especialitzat en informació econòmica. Redactor al diari econòmica 5Dias del 1989 al 1992. Periodista durant 8 anys al diari El País. A El País va seguir l’affaire de Javier de La Rosa i la trama de corrupció a Hisenda. També va fer seguiment  de l’economia internacional, especialment les cimeres del G7, FMI. World Bank i BID. L’any 2000 va començar a La Vanguardia, primer com a redactor en cap d’economia i des del 2010 com a sotsdirector. A La Vanguardia informa sobre la crisi financera del 2008

Tema: Economia.

Organitzat amb la Federació d’Ateneus de Catalunya dins del cicle “Reflexions sobre una nova realitat”

Dissabte 24 octubre a les 19:00

 

LLUÏSA SOLSONA

Psicòloga General Sanitària. Especialista en Teràpia del Desenvolupament Moral i en Teràpia Cognitivo Social. Estudis avançats en recerca. Professora col·laboradora UdL.

Tema: De la informació al coneixement. Com destriar la informació fiable en una pandèmia de notícies, notícies canviants i notícies  falses.

Estem vivint moments vertiginosos d’avenços científics i tecnològics intensificats per la situació de pandèmia. La sensació de desconeixement es combina, per una banda, amb una pluja de noves informacions que a voltes es contradiuen i, per l’altra, amb múltiples i variades advertències falses i “bulos”. Amb la intenció d’assolir un coneixement que ens permeti transformar la informació en recursos que ens ajudaran a prendre mesures més efectives, la xerrada s’encamina a estimular un sentit crític a l’hora de processar la informació que rebem.

Divendres 30 d’octubre a les  19:30

*****

Tots els actes es realitzaran a la Sala d’Actes de l’Ajuntament

L’aforament serà limitat. Caldrà inscripció prèvia indicant nom i telèfon per correu electrònic o a l’Ajuntament.

També es realitzaran les sessions en directe a través de canal de l’Ateneu a Youtube: https://www.youtube.com/user/ateneufuliola

Deixa un comentari

Required fields are marked *.


Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor