Home » Activitats de lleure per a tothom » El Casal d’estiu de Trèvol s’adapta al nou context d’emergència sanitària i a les necessitats d’infants i famílies

El Casal d’estiu de Trèvol s’adapta al nou context d’emergència sanitària i a les necessitats d’infants i famílies

Totes les activitats s’organitzaran extremant les mesures d’higiene i prevenció del COVID-19 i seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

 

TRÈVOL, una entitat de lleure educatiu i acció social, sense finalitat de lucre. Ens dediquem a l’educació en el lleure amb infants, joves i adults. Treballem en xarxa amb la resta d’agents educatius: famílies i centres educatius, vetllant per oferir un acompanyament de qualitat i perquè les nostres activitats siguin un estímul per al desenvolupament integral de la persona

Els nostres casals són experiències que volen oferir, als infants i joves, un espai de lleure educatiu inclusiu, en el qual treballarem emocions, compartirem experiències i vivències, i valors de cooperació, solidaritat, ajuda mútua.

Adaptem les programacions i les activitats per tal que els infants i joves retrobin en el Casal alguns dels espais perduts degut al confinament i alhora es compleixen les mesures de seguretat que l’administració i autoritats competents creguin millor en cada moment.

Com que els infants i adolescents porten 3 mesos d’un aïllament fort no han pogut fer l’aprenentatge de les noves rutines que requereix el COVID1, els espais de l’educació en el lleure d’aquest estiu són especialment significatius. Donarem protagonisme als infants i joves, perquè ells també participin i proposin activitats i formes de desenvolupar-se en aquest requeriments.

 

Resum de les mesures de prevenció contagis COVID 19

Les activitats d’estiu es faran seguint totes les recomanacions de prevenció del COVID-19 establertes per la Generalitat de Catalunya. Podeu veure tota la informació clicant en aquest enllaç.

 • En cap cas es podrà participar a les activitats si es tenen símptomes de COVID-19 o s’ha estat en contacte amb persones afectades els darrers 14 dies.
 • El Casal disposarà i farà complir el protocol aprovat per PROCICAT.
 • 2 persones responsables de prevenció i higiene específicament formada per la Direcció General de Joventut.
 • Grups de convivència de 10 participants amb un educador/a referent
 • L’entrada i sortida del casal serà esglaonada en torns o per diferents entrades a l’escola. Això implica també l’acollida i entrada i sortida del casal.
 • Es prendran mesures necessàries de desinfecció de mans.
 • Diàriament es farà neteja amb desinfectant dels diferents espais utilitzats pels infants/joves
 • Formació de coordinació i monitoratge en protocols sanitaris
 • S’habilitaran espais de neteja i desinfecció dels materials comuns.
 • Es crearan cartells i es delimitaran els espais per facilitar als infants i joves el distanciament físic.

 

Un projecte pensat per aprofitar cada instant del dia

 • Prioritzarem les activitats a l’aire lliure o en espais oberts i amb ventilació natural.
 • Farem jocs, representacions, esports, cançons, balls i danses, teatre, manualitats i un munt d’activitats que, adaptades a la situació, ens faran viure un estiu diferent.
 • Prioritzem activitats que permetin treballar els següents eixos educatius
 • Educació emocional: la gestió de les emocions: risoteràpia, artteràpia,(espais en petits grups per compartir; escoltar i ser escoltat…)
 • Educació per a la Salut i la prevenció: higiene, seguretat, àpats saludables…
 • Educació ambiental: redescobriment de la natura: places, parcs, entorn proper…
 • Educació per a l’empatia, l’altruisme i el servei a la comunitat
 • Educació per la sostenibilitat: tallers, activitats…

 

L’equip de monitors i monitores

Durant el casal, l’equip de monitors i monitores amb gran experiència, acompanyaran als nens i nenes en totes  les seves activitats del casal.

Seguint la normativa del Departament de Joventut, l’equip de monitors disposarà del Títol de Monitor de Lleure i el coordinador el Títol de Director d’activitats de Lleure.

La ràtio establerta serà com a mínim,  1 monitor/a  per cada 10 infants i joves i ens adequarem a la normativa de la Direcció General de Joventut

L’equip de monitors/es i la coordinació estaran formats per aplicar les mesures de seguretat i higiene previstes per la Direcció General de Joventut per evitar els contagis per COVID 19.

 

Moltes gràcies per confiar en nosaltres

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Un projecte de:
Forma part de:
En col·laboració amb:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor