Març 2018

SORTIDES REALITZADES

04/03 El Castell de Burriac (Serralada Litoral). Matinal de muntanya.

Iniciem l’excursió a Cabrera de Mar, des de la que es veu tot l’itinerari, amb un cel blau gairebé sense un núvol. Ens dirigim al Castell de Burriac que albirem al fons.

Aviat comencem el bany de bosc de pi pinyoner trepitjant i admirant la roca granítica, les curioses arrels a la vora del camí i la rica biodiversitat de l’entorn.

Arribem a la muralla superior del poblat ibèric de Burriac. El corriol es fa més i més costerut. La panoràmica sobre Cabrera, els boscos i el mar, cada vegada més oberta.

Arribem al Castell de Burriac, amb molta gent que sembla haver ascendit per itineraris no tan costeruts. Al cel, els núvols creixen.

Després d’un descens curt i dret, arribem al tram carener, de més fàcil trànsit, passant al costat d’arbres magnífics.

A l’extrem de la carena trobem la Creu de Montcabré, extraordinari mirador.

Des d’allà, sota un cel ja ennuvolat, en fort descens per un corriol també molt costerut, entre el bosc, arribem als carrers de Cabrera pels que retornem als cotxes.

Dificultat mitjana, una mica més exigent als corriols costeruts.

10/03 Les Tines de la Vall de Flequer (El Pont de Vilomara-Sant Llorenç del Munt. Sortida maternoinfantil matinal

La passejada transcórre per camins fàcils de muntanya. La iniciem amb un cel boirós, que aviat ha deixat pas al cel blau i calor de primavera.

Hem gaudit del païsatge, i la vegetació i hem visitat les curioses construccions de les tines, destinades a elaborar i emmagatzemar vi.

I en un marge de pedra hem vist una gran salamandra, indici clar d’un entorn gens contaminat.

11/03 El Castell de Montsoriu (Montseny) Sortida tranquil·la matinal.

El gran Castell de Montsoriu s’alça majestuós al damunt d’un turó de 632 m, que forma part dels darrers contraforts llevantins del massís del Montseny.

Hi vam accedir per una comodíssima pista de 2,8 Km, i els que gairebé no poden caminar, en cotxe.

La guia ens va explicar amb entusiasme les característiques que fan d’aquest castell un paradigma de castell defensiu medieval.

Travessant patis, passadissos i fins a 6 portes d’entrada, pujant multiplicitat d’escales de pedra, i escales metal·liques de cargol , vam arribar al punt més alt, i quant més pujavem, més lluny arribava la nostra mirada; de Les Agudes nevades al blau del mar, al cim del Tibidabo, totes les valls i pobles als nostres peus.

En acabar la visita les marxaires vam descendir pel camí de Breda fins a la carretera, travessant un bonic alzinar de sureres.

COL·LABOREN

 

ajsantcugatbis

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor