Octubre 2017. Sortides realitzades.

29/10 Travessa de Sant Llorenç del Munt. Sortida de muntanya de tot el dia, an autocar. Dificultat mitjana-alta.

 

 

L’Ocell de Pedra, a la carena dels Emprius.

Circumval·lació al Montcau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cim del Montcau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La roca Encavalcada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els Obits.

Baixada de la Mola: El Bolet.

15/10 Les abelles de la Serra de l’Obac. Matinal curta i visita cultural.

Des de la Casa Nova de l’Obac vam començar per una passejada curta passant per la Casa Vella de l’Obac, el pou de glaç i la Torrota de l’Obac.

Després, als baixos de la Casa Nova de l’Obac, l’apicultor va respondre totes les nostres preguntes i va explicar la vida de les abelles i el que posteriorment veuriem a l’interior de l’arna.

El Salvador ens va transmetre el seu amor per les abelles.

Després cadascú va agafar el material de protecció: vestit, guants, caretes, polaines….i vam anar a les feixes on hi ha les arnes.

 

 

 

Allà el Salvador va encendre el fumador, va obrir el rusc i va anar explicant tot el que es veia, que va ser molt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els participants van quedar d’allò més satisfets i bastants van comprar la mel produida per les abelles que tot just acabavem d’observar.

08/10 Serra de Collcardús (Vallès Occidental). Matinal de muntanya.

La Serra de Colcardús s’emplaça estratègicament en el punt en que les serres de S. Llorenç i l’Obac s’aboquen cap al Llobregat. El nostre itinerari resseguí els turons que la coronen, tot observant la singularitat geològica del turó de la Barrumbina, el Forn Riscal i les esplèndides panoràmiques des de la carena i el turó d’en Ros.


 

Tornant vam passar pel fondal dels llorers, un petit espai de gran importància ecològica, fragment de laurisilva mediterrània, també per Can Margarit i per la Pedra Degollada, curiosa singularitat geològica.

22/10 4a ascensió maternoinfantil a La Mola

Aquesta és una sortida infantil clàssica. Enguany el temps va ser molt agradable i la visibilitat bona. Anant xino xano els més petits assoleixen bé aquest cim emblemàtic.

MÉS INFORMACIÓ

Les sortides són obertes a tothom excepte si s’indica el contrari.

En totes les sortides cal anar amb roba adient per caminar per la muntanya segons meteorologia incloent sempre una peça d’abric, calçat ben subjecte al peu i amb sola adherent, protecció solar, aigua i aliments energètics.

Més informació i inscripcions a altipla.sortides@caminar.info al telèfon 659345972 o presencialment a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, despatx 3, dimecres de 8h a 8:30h del vespre.

COL·LABOREN

DB Persones color horitzontal 201ajsantcugatbislogofeecfonsblanc

 

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor