ACPS

Associació sense ànim de lucre

Manifest: ‘’La nova mirada cap a la mort per suïcidi’’

 

L’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi és una associació sense afany de lucre creada durant l’any 2012, que pretén fer una tasca social important en tot el que envolta la mort per Suïcidi.

Volem donar suport amb la finalitat de beneficiar a totes les persones que estan relacionades amb la mort per suïcidi:

  • Als que han perdut a alguna persona per mort per suïcidi (supervivents).
  • A les persones vulnerables o en situació de risc.
  • Als que tenen una persona de risc al seu voltant.
  • Als que treballen directament amb la mort per suïcidi (personal sanitari i social, educadors, policia, bombers…etc.).
  • A la societat en general.

Constatem que les entitats catalanes disposen de bons professionals, de programes innovadors i que s’estan portant a terme alguns projectes pioners. Malgrat això, a mesura que passen els anys, augmenten els índex per mort per suïcidi i les temptatives o autolesions, fent evident la manca de solucions preventives per part dels organismes públics i privats.

Demanem avançar cap a nous models que s’estan portant a terme amb èxit i desenvolupar-los a les entitats i institucions catalanes. Aquests models es basen en la prevenció més enllà dels espais sanitaris, incloent l’àmbit educatiu, penitenciari, cultural, esportiu, empresarial, englobant tant a entitats públiques com privades, i arribant a totes les persones independentment de la seva condició econòmica i social, de gènere o d’origen.

Aquest nou enfocament permetrà poder parlar amb més llibertat de la mort per suïcidi, trencar tabús i poder abordar d’una manera més directa totes les circumstàncies que envolten la mort per suïcidi, adquirint en la societat una consciència necessària per ajudar i poder identificar a les possibles persones de risc i donar suport a les que han perdut algú per mort per suïcidi (supervivents) o que han portat a terme alguna temptativa.

Pretenem impulsar a l’administració, per tal que aposti per posar tots els mitjans necessaris per garantir la salut mental de les persones d’una manera integral i efectiva. És un deure constitucional, una obligació humana i moral, i la seva consecució ens porta a una societat més saludable i responsable.

Considerem que la mort per suïcidi és una realitat i, per tant, la implicació de la societat civil i política és necessària. Si ens unim tots els ciutadans i responsables governamentals, podrem transformar la situació actual.

Per tot això, us animem a adherir-vos al manifest de l’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi, comprometent-vos amb la problemàtica de la mort per suïcidi.

ADHEREIX-TE

 

Envia el teu nom complert i el teu dni a: info@acps.cat.

Nif: G65895153

 

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor