SOS XAUXA XICA

Com ja sabeu tenim un projecte d’acompanyament familiar des del 2009, la Xauxa Xica. Es tracta d’un espai per a 16-18 criatures de 2 a 6 anys basat en l’educació viva. S’ acompanyan els processos de vida dels infants a través de prioritzar aspectes com l’autonomia, el desenvolupament emocional i l’aprenentatge vivencial. Aquest espai funciona de dilluns a divendres en horari de matins i compta amb la presència de tres educadors o acompanyants. És un projecte autogestionat i sense ànim de lucre, amb la participació activa de les famílies.

El cas és que els darrers tres cursos la Xauxa Xica ha viscut en una petita casa de poble a Molins de Rei. L’espai va ser cedit temporalment pels propietaris mentre no s’iniciava un projecte d’obres a la parcel·la. Nosaltres vam fer unes petites adaptacions i hem assumit les despeses de l’immoble mentre hi hem estat. Aquest acord, que agraïm molt, s’acaba aquest juny i estem buscant un nou espai pel curs vinent (setembre).

En principi ens agradaria que la nova Xauxa també estigués a Molins de Rei. Per nosaltres és important que hi hagi molt espai exterior o que el nou lloc estigui emplaçat en un entorn natural. Pel que fa a les característiques de l’edificació, sigui que es tracti d’un edifici independent o formi part d’un conjunt més gran, no tenim peticions concretes de mida o serveis. Considerem que serà una qüestió d’equilibri entre les diferents possibilitats que ofereixi l’espai. Tot i que fins ara no ho hem fet, tindríem capacitat de pagar lloguer o depenent del cas fer inversió d’entrada i manteniment durant el temps acordat. Veient que de moment no ha sigut fàcil trobar un lloc adequat, ens mostrem flexibles a tota mena de propostes i a moure el projecte a la rodalia de Molins de Rei.

Aquests són el blog i les xarxes socials del projecte i l’associació:
– http://blocs.xarxanet.org/xauxaxica/qui-som/
– https://www.facebook.com/laxauxaxica/
– http://vinclesmolins.blogspot.com.es/

Estem adherits a la Xarxa d’Educació Lliure (XELL, http://educaciolliure.org/).

Esperem que gràcies a la vostra difusió la Xauxa Xica, i el seu petit món de rialles, amor i aprenentatges, pugui continuar endavant.

Moltes gràcies!

PD: Si creieu que cal més informació o voleu parlar personalment amb alguna persona l’associació només cal dir-ho

Quant a La Xauxa Xica de Molins de Rei

La Xauxa Xica és un espai de educació viva per a nens i nenes de dos a sis anys. Una educació que tingui com a eix fonamental acompanyar els processos de vida dels infants, a través de prioritzar aspectes com el progrés de l'autonomia, desenvolupament emocional, l'aprenentatge vivencial i l'enfocament sistèmic a l'entorn educatiu.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: SOS XAUXA XICA

  1. MªNieves y Antonio diu:

    Bon dia! Aquest any ens toca prendre una de les decisions més complicades per a uns pares, als quals els seus fills s’apropen als 3 anyets, l’elecció d’un espai on ells puguin continuar gaudint de la seva infancia i on nosaltres els deixem amb tota tranquil·litat..es per aixó que volem buscar algun puesto alternatiu a les escoles tradicionals, ja que creiem que encaixaria molt millor amb la nostra idea que tenim d’educació respectuosa.
    Si podeu contactar-nos per concertar una visita.
    Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.