Bibliografia recomanada

Sebastià Sorribas va néixer al barri del Raval i la seva infantesa la va combinar entre el barri i el poble de Sallent, on va cursar els estudis primaris a l’escola de la Generalitat republicana del poble i d’on guarda  uns record excel·lents.  Del Raval recorda sobretot la fleca i el cinema, on passava hores mirant totes les pel·lícules que podia. Aquesta etapa es relaciona amb el final de la Guerra Civil, l’autor ho relata de la següent manera:

“Jo vaig néixer al barri Xino de Barcelona i després de la guerra, al meu barri, sempre érem al carrer. Jo tenia l’edat ideal per disfrutar d’una guerra. No anàvem a l’escola i, això, per a un nen de 7 o 8 anys, era fantàstic. Els més grans, que eren més conscients del que passava, ho passaven malament. Ara, és clar, tenir un germà que era capità al front, per a mi era fantàstic i molt agradable. Quan vam perdre, però, va ser tremendo. Un desastre. Vaig plorar molt.”

Podeu veure un treball realitzar per els nens i nenes del CEIP Drassanes sobre el Sebastià Sorribes i el barri del Raval AQUÍ

I Recomanem:

Recomanem bibliografia d’Adela Turín, sobre temes de coeducació i gènere per treballar amb infants i adolescents: Rosa Caramel. Aquesta és la història d’un grup d’elefants i un grup d’elefantes, que viuen separades i realitzen activitats separades, inclús els seus colors són diferents! Els elefants són grisos, mengen herbes, es banyen al riu, juguen amb el fang i fan la migdiada sota els arbres. Les elefantes estan tancades en un jardí ballat, mengen unes flors que no els agraden i porten sabates i llaços de color rosa per fer-se encara més roses.  Els elefants no porten res que els torni més grisos, ni mengen flors que saben malament. D’entre totes les elefantes trobem a Margarida, que és de color gris i no es pot tornar rosa per més que menja les mateixes flors que les seves companyes. Quan ja ha perdut la esperança de tornar-se rosa per a que un elefant es vulgui casar amb ella, pren la decisió de saltar la balla, treure’s els llaços, i jugar a ser una elefanta lliure. La seva iniciativa serveix pe a que la resta d’elefantes puguin fer el mateix.

Podeu trobar el llibre AQUÍ

 

Programa mitjans

 

Share and Enjoy:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook