La Xarxa de lectura descobreix les últimes novetats literàries

El passat 4 de Febrer,  els  educadors/es  de les entitats que formen part de la Xarxa de Lectura van realitzar una trobada  a la biblioteca Rosa Sensat, per conèixer  les últimes novetats de literatura infantil i la bibliografia específica de la motxilla de fantasia. Es considera la fantasia com una eina indispensable per estimular la imaginació i la creativitat de nens i joves.

L’Amàlia Ramoneda, responsable de la biblioteca infantil i juvenil, va realitzar la presentació, la qual va iniciar amb un recull de contes per a la petita infància triats pel fet de ser novetats bibliogràfiques  i perquè poden resultar un bon recurs educatiu.

D’entre aquests contes que sempre va bé tenir a la biblioteca de la nostra entitat, destaquem:

un-gorila-G_01Un Goril·la, d’Anthony Browne,   per aprendre els números, però sobretot,  per  gaudir de  la força expressiva  d’aquest personatge, capaç de transmetre un gran ventall d’emocions.

 

 

 

 la-balena-7A través de les il·lustracions de La Balena, de Benji Davies, coneixem una  història senzilla però plena d’intensitat, que parla de soledat, d’un nen monoparental,   i d’amor,  entre pare i fill.

 

 

lleonsQuan rugeixen els lleons Robie H. Harris, ens serveix per treballar la por, a través de la historia d’un nen que decideix afrontar les seves pors,  i fer del seu mon un lloc més segur i estable.

 

 

Altres novetats que podeu trobar a les motxilles de fantasia pels més petits:

clip_image002 tonet lluna Sombrero_cover Thumbnail.aspx

Dins la motxilla dels mitjans, destaquem

rojoEl libro rojo, Barbara Lehman,  requereix una atenta lectura  pel seu alt grau d’abstracció, narra la  sorprenent  història  d’un llibre màgic, que fa de mirall dels personatges.

 

 

pomelo-es-elefantastico_pTrobem també  el llibre Pomelo es elefantástico, de Ramona Badescu i Benjamin Chaud.           Inclou tres noves històries d’aquest personatge que tant agrada als més joves.

 

 

 

Aquestes històries i moltes més a la nova motxilla de fantasia de la Xarxa de lectura del Raval.

triunfo-arciniegas_letras-robadas-2013bunildafadabruixa1 llana

Share and Enjoy:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook