“La Ravalesa” del Miquel Tarradell

Fotografia extreta de la web de l’institut

Fotografia extreta de la web de l’institut

Al ben mig del barri del Raval trobem l’Institut Miquel Taradell, de ben segur que si tombeu pel Raval hi haureu passat a prop. Però coneixeu les moltes activitats que realitzen de foment de la lectura? Sabeu que publiquen una fantàstica revista redactada pels propis alumnes?  Des de xarxa de lectura ens hem interessat per conèixer aquesta i altres activitats que cerquen un objectiu comú amb la xarxa: El foment de la lectura entre infants i joves.

Al Institut, trimestralment publiquen “la Ravalesa” la revista de l’institut que els alumnes del centre gestionen i redacten sota la coordinació dels mestres del departament de llengües i la Veronica Santos que a més a més, s’encarrega de l’edició i maquetació de la revista i qui ens explica aquesta i altres experiències del centre.

La revista s’estructura en diferents seccions: Noticies de l’institut, articles de les sortides que els alumnes realitzen, un espai d’escriptura creativa, una molt interessant secció de ciència “calaix de ciència”, i “your opinion” una secció d’escriptura en anglès.  Tots els articles estan redactats pels alumnes del centre, ells són els que trien els temes, els que cerquen la informació, etc. Un cop tenen l’article redactat, els mestres en fan una revisió d’estructura i redactat, i en fan una devolució als alumnes. Aquest exercici més enllà de fomentar la lectura i l’escriptura, dona als alumnes la possibilitat de veure i ser conscients de la realitat que els envolta i experimentar amb la seva creativitat.

Un cop la revista surt a la llum, s’entrega un exemplar a tots els alumnes d’ESO, a banda dels exemplars que poden trobar a la biblioteca del centre. També trobem totes les edicions que fins ara han sortit a la llum, a la web del centre http://www.instarradell.cat/ no deixeu de visitar-la!

La Verònica, ens comenta altres experiències que el centre esta aplicant al voltant del foment de la lectura, com la “mig hora de lectura” on tots els alumnes del centre participen de 10:45 a 11:15. Els nois i noies trien llibres de la biblioteca del centre, i en aquesta mig hora en fan la lectura. Durant aquesta mig hora, no poden fer deures ni cap altre activitat que no sigui llegir.

També ens comenta que tenen en marxa els “apadrinaments”, on alumnes de cicle de serveis comunitaris apadrinen un grup de primer d’ESO, on realitzen activitats que  fomentin la lectura.

Bones Lectures Tarradell!!

Share and Enjoy:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook