AMICS DE LA PLAÇA SANTA MADRONA

Els Amics són una entitat sense afany de lucre del barri de la França Xica, que es van agrupar amb un objectiu molt definit: envair els car¬rers amb les activitats dels veïns per reivindicar l’espai públic i la qualitat dels carrers. Estan adherits a la Coordinadora. El Centre Cultural Tomàs Tortajada i l’Associació de Comerciants també hi col.laboren.

Els Amics celebren quatre festivitats a l’any: per Santa Madrona, el 15 de març; la Festa Major de juliol; la Castanyada al novembre, i el Cagatió, el 22 de desembre. Aquestes activitats solen ser des de fires per a nens fins a sopars. Durant l’estiu s’organitzen so¬pars comuns. Actualment hi ha uns loo socis.

E11992, un grup de veïns, farts de la perillosa presència de venedors de drogues, van formar un grup d’amics per realitzar una sèrie de festes i activitats per recuperar la qualitat del barri. Al principi va ser molt dur, perquè feia por sortir al carrer. La resposta popular era el que han buscat i aconseguit Els Amics. 1996 va ser un mal any per a l’entitat, però de mica en mica s’està aconseguint la resposta veï¬nal. Fa falta gent que doni un cop de mà; la idea és col.laborar amb altres entitats del barri, que no costa res.