Trobada Remeiera a St.Hilari Sacalm

El passat 14 d’octubre, a Sant Hilari Sacalm, va tenir lloc la trobada remeiera organitzada pel col.lectiu de Remeiers i Remeieres de Girona, el Museu de les Guilleries i l’Ajuntament de St.Hilari. Com cada any, el col.lectiu va fer homenatge al remeier o remeiera de l’any, un reconeixement pels seus coneixements remeiers i divulgació, amb vinculació al territori en aquest cas a les Guilleries, ha estat homenatjat L’Herbolari Santi Jàvega i Burgos, autor del llibre “La Flora medicinal d’Osona i els seus usos etnobotànics”.

Entre altres xerrades i demostracions de gran qualitat que van tenir lloc durant la jornada, destacar per la part de la nostra associació, la participació en la demostració de elaborar un “Esperit pel dolor amb herbes de les Guilleries”, vam portar exemplars de Donzell, Gràvit, Espígol i Inula salicina ( aquesta darrera planta, és una àrnica que em trobat a la mateixa seu de l’entitat).

Agrair especialment la col.laboració dels socis  Cristina del Coll i en Jordi de Lloret, per fer possible que tot rutllés. I als organitzadors de la trobada per a convidar-nos a una jornada tant emotiva com interessant.

Be Sociable, Share!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.