Elaborats amb ortigues

20150421_182334Les Ortigues, que tant intentem evitar tocar pels seus efectes urticants, tenen infinitat de propietats que ens podem beneficiar, avui em fet alguns dels molts preparats que es poden fer amb ortigues.

 

1.- Tònic facial remineralitzant; collim els brots tendres d’ortigues amb guants, les rentarem i assecarem ( nosaltres em utilitzat un centrifugador d’amanides ). Farem una tisana amb les fulles d’ortiga tallades i deixem reposar uns 8″, colarem i un cop hagi refredat la tisana, afegirem 20ml alcohol 90º x 100ml de tisana ( aixi obtenim un alcohol de 70º), al envasar en pot vidre i afegirem si es vol, unes gotes d’olis essencial de salvia esclarea, etiquetarem amb data elaboració i ingredients, i es conserva a la nevera. Si tenim la pell seca, es convenient modificar el alcohol per a vinagre de poma, o vodka 40º.

20150422_113903

2.-Purí d’ortiga per l’horta; les ortigues que anem tallant del jardí o del camp, les anem possant en cubells i els omplenem d’aigua fins a cubrir totalment les ortigues, deixarem macerar uns dies, ja veureu que farà una fortor peculiar a purí al cap d’uns dies, depén de la temperatura. Llavors, el colarem i dil.luirem, en possarem a les plantes transplantades per a donar.lis força, amb pulgó…

20150421_182245

Be Sociable, Share!
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.