El III Congrés dels Serveis Socials Bàsics se centra en el paper dels professionals

Sota el lema “Acompanyament professional, transformació col·lectiva”, més de 750 professionals dels serveis socials s’han aplegat a la Farga Congress per reflexionar sobre el present i el futur dels Serveis Socials Bàsics (SSB), i sobretot, sobre quin ha de ser el paper dels i les professionals deu anys després de l’aprovació de La Llei de Serveis Socials.

Els passats 17 i 18 d’octubre, la Telma Arbués, directora de l’àrea social de La Tutela, ha assistit al III Congrés de Serveis Socials Bàsics, organitzat pel Col·legi de Treball Social, conjuntament amb els col·legis d’Educadores i Educadors Socials, Pedagogs i Psicologia, amb la voluntat de copsar l’estat actual del sector i comprendre millor la interacció entre SSB i l’entitat tutelar.

La trobada s’obria amb una crida de l’arquitecta i activista Itziar González a iniciar una revolta que posi els professionals al lloc que els correspon: “La confiança entre la ciutadania i la funció pública la podeu crear vosaltres, no els polítics”, va llençar en una inspiradora ponència inaugural a favor de la feina artesanal i la sensibilitat. “Els Serveis Socials no han de ser porta d’entrada al sistema sinó llindar: un espai receptiu d’escolta i empatia”.

Durant els dos dies, s’han celebrat una vintena de taules rodones amb un centenar d’expertes i experts de diferents disciplines i àmbits on s’han abordat temes com el vincle en l’acompanyament professional, el treball comunitari, la fortalesa dels professionals, els moviments socials, l’ètica en la pràctica professional, la relació amb els altres serveis, la supervisió, competències pròpies i impròpies, el lideratge, la recerca, la innovació o l’habitatge, entre d’altres.

 

La Itziar González va esperonar els professionals a fer una veritable revolució en l’atenció social.

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor