L’Anacleta i la Blanca celebren els 10 anys d’Escenaris Especials

IMG_5476

L’Anacleta (a l’esquerra de la imatge) i la Blanca (a la dreta), junt amb altres 120 actors, integren l’equip d’Escenaris Especials, un projecte innovador nascut fa 10 anys amb l’objectiu d’apropar el teatre a persones en risc d’exclusió social. La Clàudia Cedó (al centre), creadora i impulsora del projecte, reivindica el paper del teatre com a eina d’expressivitat i desenvolupament personal.

La Tutela (LT): Què heu après en aquests 10 anys d’Escenaris Especials?

Anacleta (A): A mi m’ha servit per perdre la vergonya i guanyar seguretat. També m’ajuda a tenir la ment ocupada.

Blanca (B): Penso que m’ha ajudat a reforçar la memòria i a expressar emocions.

Clàudia (C): La Blanca i l’Anacleta han evolucionat molt. Han après a expressar emocions més complexes. L’Anacleta, per exemple, ha après a controlar la seva explossivitat. En el meu cas, com a promotora del projecte, he vist l’evolució dels actors, ha estat molt gratificant veure com han crescut com a actors però, sobretot, com a persones.

LT: Què diferencia Escenaris Especials respecte d’altres propostes interpretatives adreçades a persones amb capacitats diferents?

C: La participació dels actors és la clau. Les obres es basen en idees posades en comú entre tots.

A: A principi de cada curs fem una pluja d’idees dels temes que ens agradaria tractar.

B: Després fem activitats d’improvisació i, a partir d’aquí, s’elabora el guió de l’obra.

C: També ens marquem reptes tècnics i artístics per tal de dotar les obres del realisme que es mereixen. És un teatre amateur però ens exigim una qualitat per mantenir el projecte en el temps.

Per celebrar el desè aniversari, Escenaris Especials ha organitzat diverses activitats que podràs consultar a la seva web.

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor