Paco: “El voluntariat m’ha ajudat a sentir-me bé amb mi mateix”

Fomentar l’autonomia de la persona és un dels principals reptes de la Fundació. Això implica respectar les necessitats i preferències de la persona, fent-la protagonista de les decisions importants que afecten la seva vida. El paper de la Fundació és acompanyar i guiar la persona en aquesta presa de decisions.

En Paco, persona tutelada resident a Salt, va prendre la iniciativa de fer un voluntariat al Banc d’Aliments de Girona. La Fundació l’ha recolzat en aquesta activitat que ha resultat ser molt positiva per a la millora de l’autoestima i la socialització d’en Paco.

Ell mateix ens ho explica des del magatzem que el Banc d’Aliments té a Girona.

IMG_4897

En Paco, a la dreta, carregant una furgoneta amb aliments que aniran a
parar a una entitat beneficiària del Banc d'Aliments.

Per què vas decidir fer un voluntariat?

Vaig retrobar-me amb un vell amic que em va parlar del voluntariat al Banc d’Aliments i vaig pensar que podia ser una bona idea per tal de mantenir-me actiu. Ara em sento útil i molt orgullós perquè sé que aquí faig una tasca necessària. Estar aquí és de les millors experiències que he viscut, m’agradaria col·laborar tot el temps que la salut em permeti.

Se’t veu molt il·lusionat.

Sí, molt. A la fi he trobat el meu camí i puc sentir-me bé amb mi mateix.

Quines tasques duus a terme al Banc d’Aliments?

Quan estic al magatzem la meva tasca és col·locar i endreçar els palets que arriben des de les empreses donants i preparar els lots per a cada entitat, sempre en col·laboració amb altres companys, és una feina d’equip. També m’agrada netejar les instal·lacions. I dues tardes a la setmana, un altre company i jo repartim les comandes amb una furgoneta. I si cal, hi vaig més dies.

Qui són els beneficiaris?

La major part són entitats que distribueixen els aliments als seus usuaris. Puntualment he col·laborat amb el Centre de Distribució d’Aliments de Càritas, que sí atén a particulars, i és dur veure que hi ha tanta gent necessitada. Prefereixo estar al Banc.

Com et definiries en la teva faceta de voluntari?

Penso que sóc responsable i complidor, també molt puntual. I em diuen que sóc actiu i impacient.

I quina relació tens amb els companys de voluntariat?

Fantàstica! Som uns 13 o 14 voluntaris en total. En Dídac, en Josep, l’Eusebio… són com pares per a mi. Al matí venim d’hora per esmorzar junts. Ens estimem com una família i ens ajudem els uns als altres.

Coneix més detalls de l’entrevista.

Comments are closed.

Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor