Descripció de les activitats

 

 ACOLLIDA MATÍ: BON DIA!

L’acollida és una activitat que permet la conciliació familiar/laboral amb l’horari escolar, ja que permet deixar els infants abans de l’hora d’entrada a l’escola, segons les necessitats de cada família.  L’activitat permet a l’infant autogestionar-se el temps i les relacions personals dins del grup, així com esmorzar, fer els deures o estudiar.  A més els monitors/es proposaran diferents recursos educatius com jocs de taula, escacs, puzles o altres jocs grupals que els proporcionaran unes millors competències per a l’aprenentatge a l’escola.  

SOM ARTISTES

Aquesta activitat pretén potenciar la creativitat dels infants alhora que aprenen diferents tècniques senzilles del camp de les arts plàstiques, i els autors de tots els temps.  Es treballaran els colors, les textures, els volums i diferents tipus de materials que faran que els infants experimentin noves sensacions que faran augmentar les seves capacitats artístiques.

 FEM’ART

És una activitat creativa, pensada per a desenvolupar la capacitat artística dels nens i nenes de primària, donant continuïtat a l’activitat Som Artistes d’educació infantil.  De la mà d’especialistes continuarem treballant els conceptes de les arts plàstiques, amb obres més elaborades i complexes  i un major coneixement de les tècniques del color, les textures o els volums.  El projecte tindrà un fil conductor que durant tot el curs ens portarà a conèixer la història de l’art, els seus artistes i els diferents corrents  que han marcat  les nostres societats, des de l’antiguitat fins als nostres dies.

EL GRAN XEF

El material no està inclòs en el preu (2,5 €/mes)

Amb aquests tallers coneixeran els aliments, aprendran diferents tipus de cocció i manipulació, elaboraran receptes senzilles, descobriran les mesures de pes i volum, aprendran a treballar en equip, desenvoluparan les habilitats motrius, manipulatives i sensorials…

RACONS DE TEATRE

A través de diferents racons de teatre els infants practicaran diverses tècniques teatrals com titelles, ombres, circ, maquillatge, interpretació…. que els permetrà expressar emocions, sentiments, idees i pensaments,  així com desenvolupar la seva memòria, la capacitat d’observació, l’expressió corporal i la creativitat.

FEM D’ACTORS!

El teatre és una eina educativa que permet expressar emocions, sentiments, idees i pensaments.  Potencia el coneixement del cos i de la veu així com desenvolupa la memòria, la capacitat d’observació, la imaginació i l’expressió corporal.  Treballarem els diferents àmbits teatrals des de la interpretació, fins a la creació de guions, etc.  Per tot això el teatre dóna als nens i nenes un potencial extraordinari per al creixement intel·lectual i humà, augmentant les seves habilitats socials, la seva creativitat i la seva capacitat crítica.

ESPAI JOVE TEATRE

L’Espai Jove Teatre és un taller de teatre per a nois i noies a partir de 10 anys, que agrupa diferents nois i noies de diferents escoles del Vendrell i comarca.  El teatre és un element fonamental per expressar-nos i socialitzar-nos, ja que ajuda a tenir un coneixement més profund d’un mateix, de les seves expectatives, pensaments i accions.  A més augmenta l’autoestima dels joves, la concentració, l’expressió corporal, tècniques vocals, improvisació i ajuda a superar les pors i la timidesa.

EXPRESS’ART

És una proposta d’activitat multidisciplinar que combina diverses expressions artístiques i creatives, i que es desenvolupa a través de diferents camps  com el teatre i l’expressió gestual i oral, la música i la dansa, l’art plàstic o l’experimentació sensorial. Aquesta activitat es fa a l’escola d’educació especial Garbí, és una activitat extraescolar inclusiva per a fomentar dinàmiques de cooperació entre infants de diferents escoles.

CAMBRIDGE ENGLISH

Actualitzem l’activitat d’anglès adequant-la als continguts de Cambridge per tal de poder assolir els nivells que es demanen i presentar (si les famílies ho desitgen) els nens i nenes a exàmens de Cambridge que farem aquí al Vendrell.

Els exàmens estan dissenyats per avaluar les capacitats en llengua anglesa dels nens entre set i dotze anys, els exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) estan disponibles en tres nivells d’avaluació (Starters, Movers i Flyers) que motiven els nens a aprendre mitjançant el seguiment del seus progressos.

  • Starters és el primer dels tres exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquesta prova motiva els nens a aprendre anglès des d’una edat precoç i a fomentar una actitud positiva pel que fa als exàmens d’idiomes. Nivell de qualificació: Preliminary.
  • Movers és el segon dels tres exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquesta prova motiva els nens a comunicar-se en situacions reals en anglès i a crear una actitud positiva pel que fa als exàmens d’idiomes. Nivell de qualificació: Beginner = A1 en el Marc Comú Europeu.
  • Flyers és el més important dels exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquest examen demostra que el nen pot entendre un anglès senzill en situacions quotidianes i comunicar-se en un anglès bàsic. Nivell de qualificació: Elementary = A2 en el Marc Comú Europeu.
  • Playing in English (no oficial) de P3 a P5. Els jocs, les cançons o els contes són algunes de les eines educatives que utilitzarem per treballar l’anglès amb els infants. L’anglès com a llengua vehicular durant tota l’activitat ajudarà els nens i nenes a reconèixer vocabulari bàsic del seu entorn més habitual, així com d’hàbits, accions, emocions, instruccions, conceptes, comunicació…   Serà el primer pas per preparar els infants per entrar al nivell d’Starters a 1r de primària.

Alguns dels infants hauran de passar una prova prèvia per saber el nivell que tenen i poder-los dirigir al grup més adequat.

Els grups d’infantil seran de 12 nens i nenes, i els de primària seran reduïts amb grups de 8 nens/es.

El nombre d’hores setmanals està plantejat en funció de l’edat dels infants i del nivell:

  • Infantil: Una sessió/setmana de 60 minuts
  • Starters: Una sessió/setmana de 90 minuts (amb pausa al mig)
  • Movers: Dues sessions/setmana de 60 minuts
  • Flyers: Dues sessions/setmana de 90 minuts

Els nostres professors són estudiants universitaris o graduats amb un alt nivell d’anglès (First o Advance o equivalents) i amb experiència en l’ensenyament de l’anglès. 

A més complementem el nostre projecte pedagògic amb conta contes i altres activitats en anglès, així com colònies d’immersió en l’anglès per setmana santa, podent pagar les colònies a terminis  juntament amb les quotes d’anglès cada mes. Demana més informació a l’oficina.

 JUGUEM AMB LES MATEMÀTIQUES (2n trimestre)

L’objectiu principal és que els infants i joves treballin amb uns materials que afavoreixi l’aprenentatge significatiu, comprenguin els conceptes matemàtics. Amb aquesta activitats manipularan i experimentaran uns materials creats especialment per a la comprensió de les matemàtiques per poder assolir el currículum escolar i per aplicar les matemàtiques a la vida real. Més informació a www.aulasofia.com

ESCACS (1r i 3r trimestre)

L’activitat proposa una iniciació i aprenentatge dels escacs, aquest joc d’estratègia i d’infinites variacions,  a través del qual es treballa la presa de decisions, la previsió, l’abstracció, o la capacitat de concentració, alhora que incideix en valors tan importants com l’esforç personal i el respecte. Els escacs faciliten el desenvolupament intel·lectual, potencien la capacitat de càlcul, la memòria, la lògica i ajuda als alumnes a treballar la capacitat d’abstracció. Tanmateix els escacs són una activitat formadora de valors: responsabilitat, confiança, amistat, respecte a l’adversari, respecte a les regles, constància, esforç, honestedat, etc

ROBÒTICA

Una característica fonamental dels materials de robòtica educativa és que ajuden a aprendre d’una forma ordenada i seqüencial estructurant el pensament i afavorint un aprenentatge transversal entre les diferents àrees. La metodologia és multimodal i es basa en el treball cooperatiu, l’alumne és el principal protagonista del procés d’ensenyament-aprenentatge construint els seus propis coneixements a partir de la resolució oberta de problemes. Bee-Bot per a educació infantil és un robot que permet als infants desenvolupar les seves capacitats d’una forma lúdica. I LEGO WeDo és la millor eina per als nens i nenes de cicle inicial i mitjà de Primària que desitgen construir models de LEGO amb sencills sensors i motors connectats a l’ordinador.  Més informació a www.dynamind.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.