Descripció de les activitats

DESCRIPCIÓ DE LES ACTIVITATS:

Activitats noves!

CÀMERA I ACCIÓ

Dirigit a: 5è i 6è de primària, ESO i Batxillerat

És una activitat orientada a la realització d’un projecte audiovisual, concretament d’un curt, vídeo-clip o documental, en tots els seus àmbits. Des del principi el grup de nois i noies prendran participaran en cadascuna de les fases del projecte:  des de la concepció de la idea, el guió, la planificació, el càsting, la interpretació, la realització i finalment la edició. 

PERIODISTES EN ACCIÓ

Dirigit a: 5è i 6è de primària, i ESO

És una activitat en col·laboració amb Televisió del Vendrell que proposa als nois i noies un treball periodístic sobre l’actualitat de les activitats infantils i juvenils al nostre municipi. L’activitat es presentarà com un programa televisiu en format “càpsula”, i formarà part de la programació habitual de la televisió local del Vendrell. L’enfocament de la participació a l’activitat és crear un equip de treball que permeti als joves col·laborar en la totalitat del procés creatiu, des de la planificació dels temes, la part tècnica i l’editatge o  les diverses maneres d’enfocar cada un d’aquests programes breus, amb presentacions, entrevistes, etc.

PET’S LOVERS

Dirigit a: 5è i 6è de primària, i ESO

És una activitat que proposa educar en el coneixement dels animals de companyia que conviuen amb nosaltres i que formen part de les nostres famílies, aprenent a tenir cura de les seves necessitats tant pel que fa a la salut, l’alimentació o en les qüestions afectives i emocionals. També vol ser un recurs de conscienciació col·laborant amb protectores,  participant en sessions destinades a l’ensinistrament i educació dels nostres gossos, taller de primers auxilis, etc.

BATUCADA

Dirigit a: ESO i BAT

La batucada es un subestil de samba i fa referencia a un estil de percusió brasilera d’influencies africanes, generalment interpretat per un conjunt, conegut como bateria. La batucada es caracteritza per su estil repetitiu i un ritme acelerat. En aquesta activitat aprendrem les característiques i la tècnica per tocar els els instruments d’una batucada, així com coreografies, etc.

—————-

ACOLLIDA MATÍ: BON DIA!

L’acollida és una activitat que permet la conciliació familiar/laboral amb l’horari escolar, ja que permet deixar els infants abans de l’hora d’entrada a l’escola, segons les necessitats de cada família.  L’activitat permet a l’infant autogestionar-se el temps i les relacions personals dins del grup, així com esmorzar, fer els deures o estudiar.  A més els monitors/es proposaran diferents recursos educatius com jocs de taula, escacs, puzles o altres jocs grupals que els proporcionaran unes millors competències per a l’aprenentatge a l’escola.

EDUCACIÓ INFANTIL: FEM ESPLAI

Farem diferents tipus d’activitats (manualitats, cuina, jocs, cançons, esports….) relacionades amb un centre d’interès concret.  A través del dia a dia i de la metodologia emprada s’aconsegueix la transmissió de valors com el companyerisme, la responsabilitat, l’amistat, el respecte, el compartir… així com normes i actituds.   Un dia concret de la setmana, en funció de cada centre, a més farem una sessió concreta Playing English.

 COOKING IN ENGLISH

El material no està inclòs en el preu (2,5 €/mes)

Amb aquests tallers coneixeran els aliments, aprendran diferents tipus de cocció i manipulació, elaboraran receptes senzilles, descobriran les mesures de pes i volum….  sempre amb la llengua vehicular de l’anglès.

EDUCACIÓ EMOCIONAL I COACHING

Són dues eines clau de l’èxit i base del benestar de les persones. En aquestes sessions aprendran a relaxar-se, meditar i controlar la seva ment, conèixer els seus valors, treballarem les emocions i aprendrem a gestionar-les.  Tot en un context de respecte, d’afecte i acompanyament.

ESCACS

L’activitat proposa una iniciació i aprenentatge dels escacs, aquest joc d’estratègia i d’infinites variacions,  a través del qual es treballa la presa de decisions, la previsió, l’abstracció, o la capacitat de concentració, alhora que incideix en valors tan importants com l’esforç personal i el respecte. Els escacs faciliten el desenvolupament intel·lectual, potencien la capacitat de càlcul, la memòria, la lògica i ajuda als alumnes a treballar la capacitat d’abstracció.

 

ÀMBIT ARTS ESCÈNIQUES:

FEM D’ACTORS

El teatre és una eina educativa que permet expressar emocions, sentiments, idees i pensaments.  Potencia el coneixement del cos i de la veu així com desenvolupa la memòria, la capacitat d’observació, la imaginació i l’expressió corporal.  Treballarem els diferents àmbits teatrals des de la interpretació, fins a la creació de guions, etc.

 El GRAN ESPECTACLE DEL CIRC

Els tallers de circ pensats per a nens tenen l’objectiu de fer una sensibilització i descoberta dels aparells i les tècniques de circ, es el primer contacte dels participants amb el circ i les seves disciplines. Faran una aproximació multidisciplinar als personatges i les tècniques de circ a través del joc i de les emocions.

 EL MÓN DE LA MÀGIA

La màgia és una de les arts més antigues que es coneixen, també denominada il·lusionisme, és l’art d’entretenir el públic mitjançant il·lusions misterioses i sorprenents. Els nens i les nenes aprendran trucs de màgia de diferents disciplines   fàcils i de gran impacte.

ÀMBIT ARTS PLÀSTIQUES:

ART MURAL

És una activitat creativa, pensada per a desenvolupar la capacitat artística dels nens i nenes de primària. Un mural és una imatge que fa servir com a suport un paper mural, paret . . . La pintura mural sol tenir un caràcter decoratiu i amb finalitats didàctiques. El mural ha de contenir un relat. Per això, es diu que és com una pel·lícula quieta, els nens dissenyaran entre tots el seu propi mural amb la finalitat de plasmar-lo en un espai.

RECICLART

El Reciclatge  Artístic consisteix en fer obres d’art, amb objectes que la majoria de gent considera brossa. En aquest espai volem fomentar el reciclatge com a possibilitat creativa i com a actitud necessària, així com conèixer nous materials i possibilitats, i sobretot augmentar la creativitat dels infants.

ART ATTACK

T’agrada el programa Art Attack? Aprendrem diferents tècniques que ens ajudaran a crear les més variades manualitats. Des de paper maxé, origami, mosaics, fins a pintures, slime, fang, són les tècniques que utilitzarem per crear les obres d’art.  Amb aquesta activitat pretenem estimular la creativitat, la motricitat fina, potenciant les habilitats dels infants en aquest àmbit.

 

ÀMBIT LECTIU:

CAMBRIDGE ENGLISH

Actualitzem l’activitat d’anglès adequant-la als continguts de Cambridge per tal de poder assolir els nivells que es demanen i presentar (si les famílies ho desitgen) els nens i nenes a exàmens de Cambridge que farem aquí al Vendrell.

Els exàmens estan dissenyats per avaluar les capacitats en llengua anglesa dels nens entre set i dotze anys, els exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) estan disponibles en tres nivells d’avaluació (Starters, Movers i Flyers) que motiven els nens a aprendre mitjançant el seguiment del seus progressos.

  • Starters és el primer dels tres exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquesta prova motiva els nens a aprendre anglès des d’una edat precoç i a fomentar una actitud positiva pel que fa als exàmens d’idiomes. Nivell de qualificació: Preliminary.
  • Movers és el segon dels tres exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquesta prova motiva els nens a comunicar-se en situacions reals en anglès i a crear una actitud positiva pel que fa als exàmens d’idiomes. Nivell de qualificació: Beginner = A1 en el Marc Comú Europeu.
  • Flyers és el més important dels exàmens Cambridge English: Young Learners (YLE) per a nens d’entre set i dotze anys. Aquest examen demostra que el nen pot entendre un anglès senzill en situacions quotidianes i comunicar-se en un anglès bàsic. Nivell de qualificació: Elementary = A2 en el Marc Comú Europeu.
  • Playing in English (no oficial) de P3 a P5. Els jocs, les cançons o els contes són algunes de les eines educatives que utilitzarem per treballar l’anglès amb els infants. L’anglès com a llengua vehicular durant tota l’activitat ajudarà els nens i nenes a reconèixer vocabulari bàsic del seu entorn més habitual, així com d’hàbits, accions, emocions, instruccions, conceptes, comunicació…   Serà el primer pas per preparar els infants per entrar al nivell d’Starters a 1r de primària.

Alguns dels infants hauran de passar una prova prèvia per saber el nivell que tenen i poder-los dirigir al grup més adequat. Els grups d’infantil seran de 12 nens i nenes, i els de primària seran reduïts amb grups de 8 nens/es.

El nombre d’hores setmanals està plantejat en funció de l’edat dels infants i del nivell:

  • Infantil: Una sessió/setmana de 60 minuts
  • Starters: Una sessió/setmana de 90 minuts (amb pausa al mig)
  • Movers: Dues sessions/setmana de 60 minuts cadascuna
  • Flyers: Dues sessions/setmana de 90 minuts cadascuna
  • PET/B1: Dues sessions/setmana de 90 minuts cadascuna

Els nostres professors són joves estudiants o llicenciats amb un alt nivell d’anglès (First o Advance o equivalents) i amb experiència en l’ensenyament de l’anglès.

A més complementem el nostre projecte pedagògic amb conta contes i altres activitats en anglès, així com colònies d’immersió en l’anglès per setmana santa, podent pagar les colònies a terminis  juntament amb les quotes d’anglès cada mes. Demana més informació a l’oficina.

FEM DEURES

L’objectiu d’aquestes sessions a més de fer deures, és reforçar els continguts apresos a classe, així com aprendre i reforçar les tècniques d’estudi.  A la vegada es treballaran tècniques i habilitats per afavorir un millor desenvolupament de les competències individuals, així com la millora de l’assoliment dels aprenentatges a l’escola.

ÀMBIT CIENTÍFIC:

 JUGUEM AMB LES MATEMÀTIQUES

L’objectiu principal és que els infants i joves treballin amb uns materials que afavoreixi l’aprenentatge significatiu, comprenguin els conceptes matemàtics. Amb aquesta activitats manipularan i experimentaran uns materials creats especialment per a la comprensió de les matemàtiques per poder assolir el currículum escolar i per aplicar les matemàtiques a la vida real. Més informació a www.aulasofia.com

FEM DE CIENTÍFICS

L’activitat proposa descobrir la part lúdica i divertida de les ciències i estimular la curiositat pel coneixement científic, la creativitat, les capacitats intel·lectuals i de comprensió  dels infants. Construirem experiments a través de diferents materials que sorprendran de manera molt positiva els nens  i nenes.

ROBÒTICA

Una característica fonamental dels materials de robòtica educativa és que ajuden a aprendre d’una forma ordenada i seqüencial estructurant el pensament i afavorint un aprenentatge transversal entre les diferents àrees. La metodologia és multimodal i es basa en el treball cooperatiu, l’alumne és el principal protagonista del procés d’ensenyament-aprenentatge construint els seus propis coneixements a partir de la resolució oberta de problemes. Bee-Bot per a educació infantil és un robot que permet als infants desenvolupar les seves capacitats d’una forma lúdica. I LEGO WeDo és la millor eina per als nens i nenes de cicle inicial i mitjà de Primària que desitgen construir models de LEGO amb senzills sensors i motors connectats a l’ordinador.  Més informació a www.dynamind.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.