joana

Altre lloc XarxaNet

14 juliol 2014
by joana
0 comments

Mujeres Pa’lante llança una campanya de sòcies

Marta Gómez  i Rosita Sánchez canten a les dones”. Mujeres Pa’lante, l’organització de migrades de l’Hospitalet de Llobregat a la què recolzem des del 2012, llança la seva campanya de sòcies amb un concert d’aquestes dues cantautores llatinoamericanes el proper 19 de juny a les 19h. al Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison de Barcelona (C/ Sant Pere més Baix, 7, metro Urquinaona). Per només 9 euros podeu comprar les entrades per al concert aquí o recollir-les a l’oficina de Calala (C/ Girona, 25, pral . Metro Urquinaona, Barcelona ) .

Mujeres Pa’lante llança aquesta campanya com “l’inici de la nostra aposta per obrir la nostra entitat a totes les dones de Barcelona i a un projecte d’autofinançament a llarg termini. En aquests darrers set anys hem estat donant suport a les dones migrades i en general a les dones de risc d’exclusió social, també hem apostat pel sorgiment de noves organitzacions de dones i per l’empoderament de totes les dones amb les que treballem. El nostre desig avui és consolidar aquesta aposta per la construcció d’un món millor en què les dones i els homes puguem participar en condicions d’igualtat per una societat més justa i més igualitària” .

Comparteix la informació

14 juliol 2014
by joana
0 comments

Col·lectiva de Dones Ixchel, tot generant pensament feminista crític a Guatemala

Us expliquem novetats sobre el treball de la Colectiva de  Mujeres Ixchel, un dels grups i xarxes de dones llatinoamericans que rep el suport de Calala-Fons de Dones des de l’any 2012, que té com a objectiu  crear pensament crític feminista a Guatemala amb tres línies de treball: comunicació, formació i investigació. L’equip tècnic el formen vuit dones de diferents identitats (indígenes, lesbianes, heterosexuals, joves…) amb diferents ritmes i possibilitats d’implicació.

Comunicació i formació amb mirada feminista

mujer con pancarta y velaL’any 2013, la Colectiva va realitzar diverses activitats en l’eix de comunicació alternativa: a més de documentar tot el judici per genocidi contra el exdictador guatemalenc, Efraín Ríos Montt, la Colectiva va estar fent seguiment a la despulla de terres ia les lluites comunitàries. El suport de Calala els va servir per sufragar la cobertura del judici (logística de transport, mobilització, alimentació i sosteniment de les dones que feien el seguiment). També van col·laborar amb col·lectius de comunicació com Prensa Comunitària, van crear una biblioteca virtual de literatura escrita per dones i van mantenir el bloc de Mujeres Ixchel, des d’on llancen càpsules d’informació per generar reflexió des del pensament feminista.

mujeres con certificados 1En l’àmbit de la formació , de febrer a octubre de l’any passat Mujeres Ixchel va coordinar un diplomat de teoria feminista en què van participar unes 30 persones i que es va estructurar en tres mòduls trimestrals: teoria feminista; cos, sexualitat i amor romàntic i moviments socials i moviment feminista. El diplomat busca ” trencar una mica amb l’acadèmia, ja que de vegades les maestries feministes o de gènere bloquegen les dones que no han pogut estudiar ” i està obert a estudiants, dones del moviment feminista que no han estudiat, joves que encara no han iniciat la formació i alguns homes que assisteixen “com a observadors i sense ocupar tot l’ espai”.

 Tot investigant sobre representació de les dones per trencar els estereotips

Una mujerEn el camp de la investigació , la Colectiva va organitzar una jornada d’anàlisi sobre drets sexuals i reproductius i dret a l’avortament, per veure com les organitzacions de dones estan abordant el tema del dret a decidir sobre el propi cos des del discurs: la seva conclusió és que “la discussió s’està centrant en la sexualitat com reproducció, deixant al marge reflexions pel que fa al cos, el desig, el plaer o la maternitat imposada . Ara volen generar un document de sistematitzacions del debat i crear un altre espai de discussió, a més d’obrir debats futurs sobre temes com la misogínia i els rumors .

Comparteix la informació

14 juliol 2014
by joana
0 comments

Calala-Fons de Dones participa a la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

El proper 7 de juliol, Calala-Fons de Dones participarà en la 5a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, que se celebrarà a l’antic Mercat del Born a Barcelona, a l’espai de la Fira RSC, on diverses empreses compartiran les seves bones pràctiques en matèria de Responsabilitat Social Corporativa.  Al nostre stand informarem sobre l’ experiència de treball amb empreses que han vehiculat la seva RSC participant en les nostres activitats amb donacions en espècie.   
En concret, destacarem la nostra experiència de col·laboració amb empreses amb motiu de Fashion for Feminism 2014, el nostre 2n Mercat Solidari de Roba i Complements, un dels esdeveniments anuals de Calala-Fons de Dones per recaptar fons per a grups i xarxes de dones d’Espanya, Llatinoamèrica i el Carib. Aquest és el segon any que Calala-Fons de Dones participa en la Setmana de Responsabilitat Social a Catalunya: el 2013 també vam estar presents a la Fira, que s’ha consolidat com a aparador i el punt de trobada ideal per tots aquells i aquelles que aposten per la Responsabilitat Social. Us animem a assistir i contribuir amb nosaltres al canvi de paradigma al qual se sumen moltes empreses compromeses amb l’equitat social i de gènere.

Comparteix la informació

14 juliol 2014
by joana
0 comments

11 de juliol, trobada anual de Calala

L’estiu ja és aquí, i a Calala Fons de Dones volem acomiadar el curs amb la comunitat de donants, voluntaris, professionals, empreses i projectes solidaris que ens recolza cada dia perquè seguim enfortint el moviment de dones a l’Estat espanyol, Llatinoamèrica i el Carib. Us convidem a assistir a la Trobada Anual de Calala el proper divendres 11 de juliol de 19 a 23h, a la magnífica terrassa de la nostra seu  (Carrer Girona 25, principal. Metro Urquinaona, Barcelona).

Volem celebrar els nostres avenços, fites i aprenentatges, conèixer l’actualitat dels grups i organitzacions que donem suport amb el testimoni de les dones que els sostenen; també volem donar protagonisme a les persones que fan donacions a Calala per recolzar les dones que transformen el món cada dia, i sumar suports a la nostra comunitat de persones, empreses i projectes amics. Per celebrar aquest any comptarem amb beguda, menjar i articles solidaris amb Calala i l’actuació acústica de Mónica W.Lips, vocalista del grup de pop íntim Wednesday Lips, que amenitzarà l’esdeveniment amb les seves cançons.

Comparteix la informació

14 juliol 2014
by joana
0 comments

Alerta feminista: el Govern espanyol accelera els tràmits per aprovar la reforma de la llei d’avortament

El moviment feminista alerta que el Govern accelera els tràmits per aprovar la contrareforma de l’avortament, impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, en Consell de Ministres, per tal d’ iniciar la seva tramitació parlamentària durant el mes de juliol i anima a seguir mobilitzant-se per frenar i desobeir una llei que vulnera els drets sexuals i reproductius de les dones i atempta contra la salut pública. A Madrid, un grup de treball sobre avortament compost per diversos col · lectius convoca a les 19h davant del Ministeri de Justícia divendres en què es tramiti o aprovi la contrareforma , i a la resta de l’estat se succeeixen les mobilitzacions per frenar aquesta ofensiva misògina institucional que atempta contra els drets de les dones i soscava els avenços en equitat de gènere de les últimes dècades. El passat 5 de juliol, la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït va organitzar l’ acció descentralitzada d’accions #VdeVagina en tot el territori català per aturar la contrarreforma de l’avortament.

El mes passat, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Consell Fiscal i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (MSSI) van donar el  vist-i-plau a la contrareforma de l’avortament. Mentrestant, hi ha diversos processos judicials i administratius oberts contra activistes feministes de tot l’Estat espanyol per mobilitzacions i accions en defensa de l’avortament lliure i gratuït.

Comparteix la informació

7 juliol 2014
by joana
0 comments

L’alter ego de Joana G. Grenzner

S’ha acabat la mesura, l’argumentari, el contrast de dades i la contenció. Aquest blog és l’alter ego de Joana G. Grenzner, periodista especialitzada en gènere i comunicació d’organitzacions. Aquí diré, publicaré i faré el que em roti, el que em naixi de dins i el que em demani el cos. Escriuré amb les entranyes, la pell i les ungles i deixaré el cap descansar una mica. Que ja toca!!!

Comparteix la informació

7 juliol 2014
by joana
1 Comment

Hola, món!

Benvinguts/des a XarxaNet. Aquest és un primer article generat automàticament. Podreu editar o esborrar aquest article des de la vostra Intranet.

Comparteix la informació
Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor