L’entitat

Impliquemnosés una associació sense ànim de lucre que neix al desembre de 2011 buscant crear nous marc d’acció social, nous espais d’intervenció en què s’hi treballi de tu a tu i estiguin oberts a tothom.

Neix amb unes idees, amb unes intencions, amb unes motivacions, amb projectes d’acció social i amb un model professional a promoure, defensar i estendre: aquell caracteritzat per la implicació, l’esforç , la proximitat, l’autocrítica, l’aprenentatge constant, etc.

Es constitueix en un context marcat per la greu crisis econòmica i social per la que està passant el país i per tant amb reptes als que cal donar resposta, buscar noves sinergies. Cal un esperit d’innovació i aquest és el lema d’acció de Impliquem-nos. Cal, també, treballar tots a la una, deixar enrere intervencions assistencialistes i paternalistes. S’ha i volem donar protagonisme aquells que pateixen les necessitats en primera persona.

Sorgeix amb l’objectiu de donar respostes concretes i arribar a aquells que es queden al marge dels canals habituals, intentant donar eines per millorar aspectes on es detecten mancances, ja sigui a nivell personal o relacionades amb l’entorn social.

L’equip que la creen i la fan possible parteixen d’unes metes compartides i uns ideals que conflueixen, complementant-se amb experiència laboral prèvia en el món educatiu, la intervenció familiar i l’atenció psicològica. Incidint des d’aquest diferents àmbits en col·lectius amb un alt risc d’exclusió social.

La seu física de l’associació està ubicada a El Papiol (Baix Llobregat), però l’entitat treballa també per poder estendre’s per les rodalies de Barcelona. Pretén aproximar-se iintervenir en aquelles poblacions on hi hagi mancances a cobrir i els recursos associatius d’aquest tipus siguin pocs. La intervenció en aquests territoris no pretén ésser aleatòria, sinó partir d’una detecció de necessitats i una molt important coordinació i treball en xarxa amb els agents socials locals.

Creiem que petites accions, petits moviments i petites iniciatives, poden generar grans canvis i tenir un impacte social igual o major que les grans infraestructures i els gran projectes. Cal patir de necessitats concretes i a base de d’esforç i treball s’arriben a grans solucions.


 

Comparteix-nos
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.