Salta al contingut


Iriscaixa publica el treball que identifica 8 mol·lècules que podrien servir per millorar el diagnòstic de la Síndrome de Fatiga Crónica

Llegiu l’article senser a Iriscaixa (26 de març de 2013)

L'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l'Obra Social "la Caixa" i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol han liderat un estudi que ha permès identificar vuit molècules que podrien servir per millorar el diagnòstic de la Síndrome de Fatiga Crònica (SFC).

Els investigadors han demostrat alteracions d'aquest grup de molècules en persones amb la SFC, que semblen estar associades a un pitjor funcionament del sistema immunitari.

La investigació suposa un important avanç, atès que actualment el diagnòstic d'aquesta malaltia es basa únicament en l'avaluació dels seus símptomes. Això no obstant, els científics remarquen la necessitat de confirmar els resultats mitjançant estudis més amplis.

Els resultats, que s'acaben de publicar a la revista científica Journal of Translational Medicine, podran millorar el coneixement d'una malaltia que s'estima que a Espanya afecta 1 de cada 1.000 persones.

El treball ha comptat amb la col · laboració del grup de recerca en Fatiga Crònica de la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i de la Clínica SFC de Tarragona, així com amb el suport de diferents associacions de persones afectades de SFC.

Posted in Actualitat, articles científics.

Tagged with , , , , .


0 comentaris

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor