Salta al contingut


La Síndrome de fatiga crònica en nens i adolescents

Xerrada a càrerc del Dr. JOSÉ ALEGRE MARTÍN, metge internista, investigador i coordinador de la Unitat del Síndrome de Fatiga Crònica a l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón de Barcelona, Professor Universitari i Membr4e del Comitè Científic de la Fundació FF.

dissabte 15 de desembre a les 11h

Centre Cultural La Marineta (pl. de l’Esglèsia s/n) Mollet del Vallès

Obert a tothom

recomanat per personal educatiu i sanitari

Organització AFIMOIC

AFIMOIC Associación de Fibromiàlgia y Síndrome de fatiga crònica.

Posted in Actualitat, Xerrades.

Tagged with , , .


Un comentari

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.

 1. M AITE VIVANCOS diu

  XERRADA Dr. Alegre
  Avui, dia 15 de desembre al C. Cultural La Marineta de Mollet del Vallès, hem tingut la visita del Dr. José Alegre per fer-nos una xerrada molt interessant sobre SFC EN INFANTS I ADOLESCENTS.
  La sala era prou plena per ser un dissabte al matí, però és que penso que el tema de que es tractava era dur i no conegut.
  Ens ha comentat que des del 2007 ja s’ha publicat alguna cosa de la problemàtica en els nens i adolescents. Una de les coses és que aquests pacients, no es bo fer esport, a no ser que sigui suau, perquè si és cert que estimula el treball en equip, al cap dels anys patirà infermetats més serioses.
  Es pot detectar quan un nen es cansa més de 3 mesos, si descansa molt es troba pitjor, pateix dolor, insomni, cames inquietes, mals de cap de aparició recent,contractures debilitat…
  En quan a nivell cerebral, si va lent fent les coses, no es concentra, es distreu molt a classe. Vertígens, palpitacions, sudoració, l’hi costa orinar…
  Tenen els problemes immunes més acusats que els adults, els poden sortir aftes a la boca, falta de lívid als adolescents, depressió… i tot això farà que el seu caràcter faci un tomb. La qualitat de vida és dolenta. S’ha d’estudiar els nens perfeccionistes, ordenats, metòdics…perquè tenen un perfil per patir la malaltia.
  Poden tenir síndrome sec, hipersensibilitat alimentària ( gluten, lactosa), als fàrmacs,possibilitat de patir diabetis, crisis d’ansietat, problemes de tiròides.
  És molt important poder fer un diagnòstic precoç perquè es poden disminuir els símptomes o fins i tot quasi eliminar-los
  La família és fonamental en aquests joves així com un psicòleg si s’ha de fer teràpia cognitiva-conductal.
  Maite VivancosUna mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor