Salta al contingut


Màster Europeu GRAFOANÁLISI: La fibromiàlgia GRAFOLOGIA

LLegiu l’article original publicat el 10 de novembre de 2012 .

PRÓPERA APARICIÓ DE L’ANUARI REVISTA “GRAFOANÁLISIS” 2012, ESPECIAL SOBRE FIBROMIÀLGIA

L’estudi sobre fibromiàlgia i grafologia està a punt de ser publicat . Aquí teniu el text de l’editorial de la revista Grafoanàlisi:

En aquesta nova revista anuari 2012, ens complau exposar un treball de recerca sobre les característiques grafonómicas de la fibromiàlgia, cosa que ha constituït un veritable repte ja que era francament difícil localitzar les particularitats grafonómicas d'aquesta malaltia per mediació de l'escriptura manuscrita.

Per a una visió més completa, hem integrat en primer lloc el treball de recerca realitzat per Josep Joan Buixeda i Miriam Valldeperes, on a més d'explicar les bases de la malaltia, exposen una sèrie de casos que hem classificat com a propis de la fase més greu o avançada, i s'han pogut contrastar amb les mostres inicials que ens van arribar per mediació de Marisol Daina, que classifiquem com de la fase inicial o menys afectada, que també han pogut ser tant unes com les altres contrastades amb les múltiples mostres facilitades per Rosa Ortiz Ciges, on aquí s'observen les tres categories d'avanç o gravetat.

Cal assenyalar que l'equip de recerca ha treballat sempre sota la supervisió d'equips mèdics, integrants de les associacions on s'han pogut obtenir i treballar les mostres gràfiques, bàsicament AVAFAS i AVAFI.

Mariluz Pont i jo en col · laboració amb el GRISC i amb l'assessorament del reconegut investigador Marc Faúndez, hem procedit seguidament i tenint en compte tota l'ajuda inicial aportada pels esmentats col · laboradors, a formular unes conclusions precedides de les peculiaritats complementàries als treballs expressats i que considerem importants referències per procedir de tesis doctorals, i finalment en base a l'estudi de les mostres mitjançant les tècniques grafològiques, podem exposar amb satisfacció les particularitats gràfiques i explicacions grafoanalítiques inicials de la fibromiàlgia, així com en el seu desenvolupament i fase avançada, corroborant així les primeres apreciacions grafonómicas dels nostres col · laboradors en les fases comentades, si bé aconseguint a un cos definit que suposa la classificació en tres fases i les dominants gràfiques de cadascuna d'elles.

En homenatge a les persones que estan investigant sobre aquesta malaltia, la Prof ª Mariluz Puente ha inserit una nota final sobre Frida Khalo, una afectada que s'ha convertit en un símbol especial gràcies a la repercussió de les seves manifestacions artístiques dins de la malaltia, difoses per distingits estudiosos, aconseguint una major conscienciació sobre la mateixa.

Donem les gràcies a AVAFAS, AVAFI i els seus equips mèdics, a totes les pacients que han contribuït a la investigació amb les seves mostres gràfiques, al GRISC-UAB, al nostre assessor científic Marc Faúndez, als coautors d'aquest Anuari 2012: Rosa, Josep, Miriam, Marisol, col · laboradors, per la vostra vocació de servei social i afany per pal · liar l'impacte d'aquesta malaltia, i tots els qui esteu contribuint a l'estudi d'aquesta patologia amb la finalitat que les persones afectades puguin recuperar la seva felicitat en una vida normalitzada.

Francisco Viñals Carrera

Posted in Actualitat.

Tagged with , , .


0 comentaris

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor