Salta al contingut


Xerrada informativa al Joan Maragall de Badalona

El dia 22 de març, seguint la tònica de cada any, el Centre D’Estudis Joan Maragall de Badalona, va convidar l’associació a fer la xerrada de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica als seus alumnes d’Infermeria i Aux. de Farmàcia dels Cicles Formatius de Grau Mitjà.

Aquest cop, vaig pensar que seria interessant que coneguessin això de què comencen a sentir parlar, la Sensibilitat Química Múltiple i també de la hipersensibilitat Electromagnètica. I res millor per fer-ho que portar a la xerrada a l’Anna Font, afectada per la SQM i en Santi Cutura, expert en aquests moments de tot el que comporta el medi ambient i les radiacions que ens són perjudicials.

És va dividir la xerrada en dues parts per no cansar els alumnes amb tanta informació com portàvem tenint en conte les edats ( de 16-17…anys )i acostumats que cada hora fan canvis de classe. Vaig començar amb la FM i SFC i cada cop en preguntar si coneixen algú que pateix aquestes malalties , hi ha més gent que aixeca la mà . Van estar molt atents a tot el que deia, i van fer preguntes com solen fer sempre.

Vam fer el descans corresponent de mitja hora de pati i va seguir l’Anna amb un power molt ben realitzat, explicant el què, el per què, el com… de tot el que té a veure amb la Sensibilitat Química Múltiple. Penso que és molt important que les explicacions d’aquestes malalties siguin de persones afectades que poden donar resposta sense error de tot el que els passa. Van estar molt atents, quasi tothom va dir que no havien sentit parlar del tema i els va colpir molt saber les dificultats que tenen aquestes persones que en pateixen.

Va acabar el Santi Cutura amb una exposició molt ben preparada de tots els perills que comporten les antenes del carrer per la salut, els wifi a les escoles per les radiacions que hi ha a les sales on hi ha els ordinadors, va parlar del mòbils, com pot perjudicar parlar molt mantenir l’aparell a l’orella, tenir-lo a la tauleta de nit, a la butxaca… s’ha comprovat que porten càncers de testicles, al cervell… va parlar dels microones… bé de tot el que ens envolta i que va emetent radiacions contínues que nosaltres no apreciem i que van minant la nostra salut.

Vam tenir prop de 90 alumnes escoltant i els corresponents mestres. molts dels quals també van quedar bocabadats de tot el que estaven escoltant, perquè tampoc eren conscients de les nostres problemàtiques i encara menys amb aquestes dues últimes més recents.

Tornarem a repetir l’experiència un altre dia, per als alumnes del torn de tarda i esperarem el proper any que estic segura que ens tornaran a cridar per repetir amb els alumnes nouvinguts.

Maite

Posted in Actualitat.

Tagged with , , , , , , , .


Un comentari

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.

  1. get redirected here diu

    Thank you for your blog post.Thanks Again. Cool.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor