Salta al contingut


La síndrome de fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple

El Dr. Joaquim Fernández-Solà parla d’aquestes malalties al Centre Cultural de la Llagosta

Dissabte, dia 11, el Dr. Joaquim Fernández-Solà va ser a la Llagosta per parlar-nos de la síndrome de fatiga crònica (SFC) i la relació amb la sensibilitat química múltiple (SQM). L’acte va comptar amb la presència la regidora de Salut Pública, Mireia Egea, la presidenta d’AFIMOIC i d’aquesta Federació, Maite Vivancos i de l’alcalde de la Llagosta el Sr. Alberto López, que va tancar l’acte. La sala d’actes del Centre Cultural es va omplir, mostra de l’interès que desperta el Dr. Fernández-Solà que va fer una exposició molt clara i didàctica i va contestar diverses preguntes dels assitents, majoritàriament persones afectades, un cop acabada la seva exposició.

Va començar parlant de la SFC, la va definir, va repassar els símptomes, els criteris de diagnòstic, els factors desencadenants i de risc, les comorbiditats, les reactivacions virals, el tractament,… Després es va centrar en els factors toxicològics com a desencadenants de la SFC i tot seguit va parlar de la SQM.

Segons el Dr. Fernández-Solà, tant la fibromiàlgia (FM), com la SFC i la SQM estan estretament relacionades ja que provenen totes del cervell, del sistema límbic. A més, amb al temps, augmenten les comorbiditats i un gran percentatge de persones amb SFC acaben patint també FM i SQM. Les va comparar i va afirmar que són més les semblances que les diferències i que quan una persona pateix una d’aquestes malalties, cal valorar també la possibilitat que estigui afectada de les altres.

Va fer èmfasi en el fet que si la SQM no està actualment reconeguda com a malaltia és perquè no interessa, perquè si es reconegués caldria canviar moltes coses i hi ha massa interessos, caldria exigir canvis en la contaminació ambiental i electromagnètica, en l’alimentació,… i això suposaria un gran canvi en l’estil de vida. També va demanar que es desactivessin els conflictes perquè per tirar endavant cal la col•laboració de tots.

Podeu visualitzar els vídeos de la xerrada o llegir-ne un resum més extens aquí sota:

[issuu width=420 height=297 backgroundColor=%23222222 documentId=120226112539-5b19a2096c604752957628e9e93cbedc name=sensibilidad_qu_mica_y_ambiental_m_ltiple username=federacio tag=fernandez-sola unit=px id=f210657d-5b2f-a9d1-e00d-8e79063daccf v=2]

Posted in Actualitat, Esdeveniments, Xerrades.

Tagged with , , , , , , , , .


2 comentaris

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.

  1. Jacqueline Oben diu

    Pateixo fibromiàlgia, Síndrome de fatiga crònica, sensible de Quemical.Can em dius, per què els meus Rateis Sigueu en 82, quan dona ha de ser 30-35 o màx 40?

  2. ff2cat diu

    Sí, moltes persones amb SFC tenen la taxa de sedimentació molt alta, cosa que vol dir que pateixen inflamacions. Ningú ens ha explicat encara perquè passa això.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor