Salta al contingut


Premi Fundació FF i Ciència per a un equip del Centre de Regulació Genòmica

Un projecte del Centre de Regulació Genòmica (CRG) ha rebut el Premi Fundació FF i Ciència 2010 de la Fundació d'Afectats i Afectades de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica

(publicat el 2/11/2011)

La fundació d'Afectats y Afectades de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica (FF) ha lliurat avui el Premi Fundació FF i Ciència al projecte "Detecció de seqüències víriques en mostres de síndrome de fatiga crònica mitjançant captura per hibridació i posterior seqüenciació", coordinat pels investigadors Xavier Estivill, Elisa Docampo i Kelly Rabionet, del CRG. El premi està dotat de 6.000 €, que es destinen a l'execució del projecto guanyador.

Malgrat que la seva etiologia es encara tema de debat, moltes investigacions apunten a un possible component víric com a desencadenant de la malaltia, però cap dels estudis realitzats fins al moment ha establert una relació causa-efecte entre la infecció por virus i la SFC. Els últims estudis han mostrat una fuerta associació entre el virus xenotròpic relacionat amb el virus de la leucemia murina (XMRV) amb els casos de SFC, però fins al moment no s'han pogut replicar aquests resultats.

Els investigadors que han repetit l'experiment fent servir els mateixos mètodes (PCR, RT-PCR i Western Blott) han obtingut resultats diferents, i s'ha generat una gran controvèrsia sobre llur veracitat.

La investigació del grup dirigit per Xavier Estivill pretén abordar el problema utilizant les últimes eines de secuenciació genòmica o ultrasecuenciació. Amb aquestes tècniques es vol definir la relació entre el virus XMRV i la SFC i, si això s'esdevé, detectar nous virus encara no descrits que estiguin relacionats amb la etiopatogènia de la SFC.

Llegiu l’article sencer a l’agència SINC (Servei d'informació i notícies científiques)

Posted in Actualitat, articles científics.

Tagged with , , , , , , .


0 comentaris

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor