Salta al contingut


Fent un cafè amb el Dr. Alegre

Fa ben poc, fent un cafè al mateix bar de l’Hospital de la Vall d’Hebron, el doctor Alegre ens explicava que ja està preparant la jornada sobre síndrome de fatiga crònica en la qual ens explicaria les últimes novetats provinents de l’altra banda de l’Atlàntic i ja ens avançava que seria el dia 9 de maig.

Ens va parlar de diversos temes, com la controvèrsia sobre els nous criteris de fibromiàlgia, però no tot ens han quedat gravat a la memòria. Una de les qüestions en què va insistir és en la necessitat de formar els metges de capçalera. En aquest sentit ens va parlar del programa Servei d’Atenció Primària (SAP) Muntanya format per uns 20 CAP a través del qual els especialistes de la Vall d’Hebron han format els metges de capçalera d’aquesta àrea pel que fa a la síndrome de fatiga crònica. Això ha permès que els malalts arribin a la Unitat ja diagnosticats i que, a la Vall d’hebron, es puguin visitar 10 afectats nous cada setmana. Tan de bo que aquesta iniciativa s’estengui arreu del territori.

També ens va parlar d’una conferència a Parets del Vallès organitzada per una associació d’oncologia, ja que, segons el Dr. Alegre, un 10 % de les persones que han patit càncer podrien acabar patint la síndrome de fatiga crònica. N’anirem informant a mesura que tinguem més dades.

Posted in Actualitat.

Tagged with , , , .


0 comentaris

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor