Salta al contingut


Reflexions en el segon aniversari de l'XMRV

El 8 d'octubre de l'any 2009, vam veure publicada una notícia a la prestigiosa revista SCIENCE, (http://www.sciencemag.org/content/326/5952/585), que omplia d'esperança al col·lectiu d'afectat per SFC / EM. La relació d'un retrovirus, l'XMRV amb aquesta malaltia. La comunitat científica es va activar, com mai havia passat davant d'una malaltia de les denominades Síndromes de Sensibilització Central SSC, posant-se en marxa, després d'anys de somnis onírics, i al cap d'un any van generar el primer congrés, concretament els dies 7 i 8 de setembre 2010 (http://regist2.virology-education.com/abstractbook/2010_8.pdf), sobre el tema. Ja en aquest congrés van començar a aparèixer estudis i conclusions contradictòries, dividint entre els pocs que afirmaven la seva presència i els que argumentaven el fet d'una possible contaminació de la tècnica. Finalment pel març d'enguany 2011, en el congrés celebrat a Boston es va tancar política i definitivament el tema (http://www.retroconference.org/2011/Abstracts/42508.htm) i es va acceptar majoritàriament l'explicació d'una contaminació del mètode analític PCR, empleat. Encara que per a alguns científics hi ha encara una discrepància respecte a aquesta contaminació ja que encara no està aclarit definitivament. Això no obstant, aquesta decisió ha prevalgut per sobre de tot i això ha influït en el cessament d'aportacions econòmiques per seguir investigant, per la qual cosa, tot el tema ha caigut en un desert àrid, i han quedat molts dubtes i serrells pendents que van a més enllà de la SFC / EM, i s'ha repetit, una vegada més, l'estigmatitzada història sobre aquesta malaltia. Això no obstant, no tot va ser negatiu en aquest període, ja que com a contrapartida a les investigacions realitzades sobre l'XMRV van aparèixer nous horitzons inexplorats que apunten a determinar certes anomalies del sistema immunològic com biomarcadors de la SFC / EM.
Llegiu l'article sencer a: ASSSEM

Posted in Articles d'opinió.

Tagged with , , , , , , .


0 comentaris

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor