Salta al contingut


Los enfermos de sensibilidad química múltiple alertan del aumento de casos por la contaminación

La OMS no reconoce la SQM como enfermedad; sí Japón, Alemania o Austria | Se calcula que unas 350.000 personas sufren intolerancia a agentes químicos | Actualmente se comercializan más de 100.000 productos químicos en la UE

Como esos pájaros a los que se enviaba al interior de las minas de carbón para comprobar si había gas grisú. De esa manera se ven los afectados de la sensibilidad química múltiple (SQM), trastorno provocado por la pérdida progresiva de tolerancia a agentes químicos tan diversos y comunes como productos de limpieza, colonias, disolventes, diversos alimentos, medicamentos y radiaciones electromagnéticas, entre otros. “Somos como esos centinelas de la mina, alertando a la sociedad de la presencia de miles de contaminantes por todos lados y los riesgos que para la salud conllevan. Muchos ciudadanos no lo sienten… aún, pero algún día su cuerpo puede reaccionar”, explica Pilar Muñoz-Calero, presidenta de la Fundación Alborada, que ofrece la única clínica existente en España para tratar de manera integral la SQM y otras enfermedades a las que se relaciona con la polución ambiental como la fibromialgia, el síndrome de fatiga crónica (SFC) o las intolerancias alimentarias.

Llegiu la notícia sencera a La Vanguardia.

Posted in Actualitat.

Tagged with , , , , .


2 comentaris

Mantingues contacte amb la discussió, segueix el RSS RSS dels comentaris de la entrada.

  1. south bronx diu

    Que havia de posar aquesta observació molt poc a dir, finalment, gràcies un cop més sobre els pensaments que vostè ha proporcionat sorprenents aquí. Ha estat simplement escandalosament amb la mà oberta de la que vostè faci lliurement, precisament, el que molta gent s'ha distribuït com un llibre electrònic per ajudar a fer una mica de diners per a ells mateixos, Precisament tenint en compte el fet que podria haver provat en el cas que decideixi. Aquestes bones idees també va actuar per ser una fantàstica manera d'entendre plenament que altres persones en línia que els somnis idèntics similars a les meves a veure molt més en termes d'aquesta condició. Sé que hi ha molts més moments agradables per davant de molts que veuen al seu lloc web.

  2. ff2cat diu

    Vam crear aquest bloc per difondre totes aquelles informacions sobre les malalties de sensibilització central que creiem que poden ser útils a altres persones, però no estem segurs d’aquesta utilitat fins que rebem comentaris com el vostre. Tots anem en un mateix vaixell, encara que de vegades no ho sembli. Gràcies per les vostres paraules, perquè ens animen a seguir aquesta tasca.Una mica d'HTML...

o, contesta a aquesta entrada via trackback.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor