Programa Hi Connect d’intercanvis joves amb albergs d’Europa

El Programa HI CONNECT d’intercanvis joves amb albergs d’Europa és programa de la xarxa d’albergs Costa Brava Pirineu de Girona, que es va iniciar l’any 2011 gràcies a l’impuls de l’Alberg Rural Ruta del Ferro, de Sant Joan de les Abadesses, i que en l’actualitat compta amb la participació d’albergs a països com Anglaterra i Gal·les, Alemanya, Holanda, Noruega, Islàndia, Espanya i Catalunya. El programa va néixer amb la idea que els treballadors de l’alberg Ruta del Ferro poguessin conèixer com es treballa a altres albergs d’Anglaterra i Gal·les. Gràcies a aquesta primera experiència i als bons resultats que es van assolir, el programa es va ampliar i es va obrir a tots els joves interessats en treballar, aprendre idiomes i conèixer altres cultures.

programa intercanvi albergs d'Europa de la xarxa d'albergs Costa Brava Pirineu de Girona

Actualment, a Catalunya, els joves de les comarques de la Garrotxa, Alt Empordà, Pla de l’Estany i Ripollès són els únics que poden participar en aquesta enriquidora experiència. Es tracta d’una estada a algun dels albergs dels països participants, amb una durada d’entre quinze dies i un mes, i durant la qual es treballarà unes hores a l’alberg europeu designat, descobrint personalment la cultura del país i el seu idioma a canvi d’allotjament i manutenció. Els requisits per poder accedir a alguna de les places que s’ofereixen són tenir entre 18 i 30 anys, ganes de tenir una experiència a l’estranger i tenir un nivell mig de l’idioma del país de destí. Per a garantir que els joves que viatjaran a Europa s’ajusten a les necessitats dels albergs receptors, els seleccionats, prèviament al viatge, realitzaran 40h de pràctiques a un dels albergs de la xarxa Costa Brava Pirineu de Girona, per tal que coneguin quines seran les tasques a desenvolupar en el seu destí i les rutines de treball i, per una altra banda, per valorar les seves aptituds.

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

  By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

  Forma part de:
  És un projecte de:
  xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor