Què fem

Teatre. El teatre ha estat durant molts anys l’activitat més representativa del Centre. Els grups s’han renovat en les persones i a vegades han coexistit més d’un grup alhora. Actualment la secció de teatre està formada pel Grup de Teatre del Centre, l’integren més de vint persones de diferents edats, de 16 a 50 i més anys i l’Escola de Teatre del Centre (ETC) que ofereix als infants i adolescents iniciar-se en el món de l’espectacle i Els Pastorets.

Dies d’assaig:

 • Grup de teatre:

  • dimarts i dijous a les 22h
 • ETC:

  • grup 3r i 4t de primària, dissabte a les 17h
  • grup 5è i 6è de primària, dissabte a les 18h
  • grup 1r i 2n d’ESO, dissabte a les 19h
  • grup de joves: divendres a les 21’30h

Cinema. Es programen films d’estrena. Les sessions per a adults són les nits dels dissabtes, a les 22h, i els capvespres dels diumenges, a les 19’30h. Els diumenges i festius de tot l’any, a les 17h, es projecta la sessió infantil, gratuïta sempre per als socis.

Esbart Dansaire. L’Esbart Dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt va començar la seva tasca l’any 1977. Formen part de la secció 170 dansaires, agrupats en tres seccions infantils, una juvenil i el cos de dansa. Darrere, hi ha un gran nombre de persones que, de forma desinteressada, col·laboren en les diferents tasques que exigeix l’activitat de l’Esbart.

Al llarg d’aquests anys ha realitzat nombroses actuacions arreu dels Països Catalans, a diversos països d’Europa i també al Japó.

L’esbart s’interessa i participa en altres vessants relacionades amb el món de la dansa:

 • la recerca i recull d’informació i documentació dins l’àmbit del municipi i comarca.
 • La creació coreogràfica.
 • La particiació activa en diverses tasques de tipus socialper donar a conèixer i promoure la dansa.

Dies d’assaig:

 • Grup Punta i Taló (Infantils): dilluns a les 18h
 • Grup Punta i Taló 2 (Infantils): dijous a les 17:30h
 • Grup Corrandes (Infantils): divendres a les 17:30h
 • Grup Ball Pla (Infantils): dimecres a les 19:30h
 • Grup Galop (Infantils): divendres a les 19:30h
 • Cos de Dansa: dijous a les 21:30h

Grup d’espectacles infantils i juvenils Rau-Rau. Organitzen i programen espectacles infantils de qualitat. S’encarreguen de cercar companyies i espectacles d’arreu del país i portar-los al nostre poble perquè en gaudeixin els nostres infants.

Tennis Taula. Aquesta secció ha anat funcionant des de finals dels anys seixanta. Avui està regularitzada, forma part de la federació de Barcelona i es participa en els campionats i les lligues territorials, destacant l’assoliment de trofeus importants, com la Copa de Barcelona. Hi ha diversos equips i categories, segons el nivell i la dedicació dels jugadors, els partits es disputen els matins dels diumenges. També se n’ensenya als principiants.

Club d’Escacs. Durant els anys seixanta es crea la secció en el sí de l’entitat i acull els amants d’aquest esport del municipi. Més endavant es va dissoldre i, darrerament, ha agafat novament empenta: participa a la competició oficial de la Federació Catalana d’Escacs i ha creat l’Escola d’Escacs.

L’horari de l’escola d’escacs és el següent:

 • adults: dijous a les 20h
 • infants i joves: dissabte a les 17h

Grup de Pessebristes. Fa més de cinquanta anys, la construcció del Pessebre Monumental d’Arenys de Munt va fer reunir un bon grup de pessebristes amants del pessebre i dels diorames. La secció la formen aquests afeccionats que van crear una escola des de la dècada dels vuitanta, oferint la possibilitat a que els joves aprenguin aquest art.

Agrupació Sardanista. Es constituí l’any 2000, un cop dissolt el grup de sardanistes que organitzava les audicions i ballades de sardanes a la Plaça de l’Església durant el mes d’agost. Aquesta secció té per objectiu aplegar els amants de la sardana, canalitzar informacions, organitzar i promoure audicions i ballades de sardanes al poble, i diferents actes a l’entorn d’aquesta dansa, com sortides i aplecs. També organitzen cursets per aprendre i repartir sardanes als socis.

Sortides Culturals. Organitzen viatges per gaudir de les millors audicions i obres de teatre d’estrena del moment fora del municipi, sobretot a Barcelona.

Cavalcada de Reis. És la secció formada per tots aquells que fan possible que cada any el poble s’ompli de màgia i il·lusió amb l’arribada de SSMM el Reis Mags d’Orient, procurant que ho tinguin tot a punt per desfilar, juntament amb el seu seguici, en espectaculars carrosses i amb sumptuoses vestimentes. Tot el material que empren és costejat per l’Ajuntament, així com l’espai de treball és un local cedit per aquest.

Batec. És la secció que s’encarrega de l’elaboració del butlletí informatiu del Centre. Es creà amb motiu dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’entitat. Actualment el butlletí es distribueix gratuïtament i mensual al domicili de tots els socis. Conté tota la informació de l’entitat: notes de la junta, novetats, gestió i programació d’activitats de totes les seccions i, a més, informació de tota la població d’Arenys de Munt: informació municipal de l’Ajuntament, de la Parròquia, de tots els grups i totes les entitats que existeixen al poble, culturals, de lleure i esportives, amb la possibilitat de publicar escrits d’opinió, anuncis, intercanvis, etc., i, finalment, la programació dels actes que cada mes es realitzen al poble de cadascuna de les entitats locals.
El seu tiratge és de 900 exemplars al mes. Els no socis poden adquirir-lo a les llibreries i papereries.

Be Sociable, Share!


Deixa un comentari

Pots fer servir aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor