RSS

Què és l’esplai?


L’esplai és una associació voluntària sense ànim de lucre que treballa per a l’educació en el lleure d’infants i joves. Està considerada una opció d’educació no formal.


L’esplai treballa amb la intenció de ser un servei per a la comunitat més propera, amb el consentiment dels pares i mares, i amb l’objectiu de formar infants i joves per aconseguir que creixin com a persones des d’una perspectiva integral que té en compte el compromís social amb l’entorn.


L’esplai és una activitat setmanal d’unes 2 hores de duració en el cap de setmana, on els infants i joves realitzen diverses activitats dinamitzades per l’equip educatiu, que a través de les seves accions els serveix de referent. D’aquesta manera s’aconsegueix la transmissió d’uns valors humans (responsabilitat, solidaritat, respecte per la natura…), normes i actituds que estan consensuades entre l’equip educatiu i plasmades en un ideari propi de l’entitat.


L’esplai és una entitat educadora en i per al temps de lleure dels infants i joves del poble. L’objectiu, o un d’ells, és fer que l’infant desenvolupi una personalitat pròpia i es cregui membre del teixit associatiu que es mou en el seu entorn i transmetre una manera oberta d’entendre la societat. L’eina per aconseguir-ho és, evidentment, el joc. És molt important que, durant el seu lleure, l’infant aprengui tot jugant a desenvolupar la imaginació i la personalitat, seva en tot moment, inhibint-se de tot complex. Una guerra de pessigolles, un joc de pistes o un tres en ratlla es converteixen en molt més que un simple joc en els nostres locals o carrers.

 

Be Sociable, Share!
Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor