Cercle de Belles Arts

1_1986-abrilEl Cercle de Belles Arts de Sant Feliu de Llobregat és una associació cultural sense ànim de lucre inscrita al Registre d’entitats del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el número d’inscripció 8118 / 1, i al registre d’entitats de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat amb el número 99.

13_1993-marcAquesta entitat es va fundar gràcies als esforços d’un grup d’artistes locals que pels voltants de 1985, van començar a reunir-se i posar en comú el seu neguit per promoure i revitalitzar la vida cultural de la ciutat. La iniciativa, encapçalada per les figures destacades de Joan Torras, Ramon Gras i Jaume Mirabet, es va estendre inicialment per convocatòria personal i per mitjà del boca-orella i va tenir una bona rebuda per part d’altres artistes que de seguida van passar a engrossir aquest primer embrió associatiu: Josep Estapé, Ramon Sicart, Manel Plana, Joan Creus, Ramon Puiggròs, Josep Fernández, Josep Boronat, Carme Alonso, Jordi Isern, Farreras Boronat, Francesc Pons, Jordi Mañosas… Les reunions periòdiques van anar aplegant de manera regular a un grup heterogeni conformat per més d’una vintena de pintors, escultors dibuixants i ceramistes, homes i dones que van donar les passes per finalment presentar els estatuts de la nova entitat el 10 de desembre de 1985 al Casino Santfeliuenc. Acomplits els requisits legals, el Cercle de Belles Arts va quedar enregistrat oficialment el 3 de març de 1986, poc abans de la seva primera activitat de cara al públic, el Ier Saló de Primavera, encabit a Sant Feliu Tot Art, mostra organitzada per l’Ajuntament amb motiu dels actes del 10è aniversari del Congrés de Cultura Catalana.

40_2003-abrilDurant els seus més de 25 anys d’existència El Cercle ha comptat amb la presència de més de cent artistes de diferents disciplines, bona part dels quals ha participat activament en les diferents juntes directives presidides successivament per Joan Torras, Valentin Lozano i Rubén González. Al llarg d’aquest temps i des de la seva creació, el Cercle ha desenvolupat una important tasca d’abast bàsicament local en el camp de la promoció de les arts plàstiques i la difusió cultural. Actualment la seu del Cercle de Belles Arts, com altres entitats de la ciutat, es troba ubicada a l’Ateneu Santfeliuenc.

Comments are closed.