Activitats

El Saló de Primavera

La raó de ser del Cercle de Belles Arts de Sant Feliu de Llobregat és servir de punt de referència i trobada per a tots els ciutadans i ciutadanes que s’estimen l’Art, portant a terme tota una sèrie d’activitats que volen enriquir el panorama cultural santfeliuenc. Ja des dels primers esborranys dels objectius de l’associació, es va perfilar com a punt fonamental la institució i organització d’una exposició anual aplegant l’obra de tots els membres de l’entitat. Tal i com es declara al manifest publicat amb motiu de la mostra Sant Feliu Tot Art, es va batejar aquesta cita anual amb el nom de Saló de Primavera no només per la coincidència estacional, si no també remembrant les connotacions artístiques de les avantguardes del Paris dels inicis del segle XX.

No és possible parlar de la història del Cercle sense parlar del Saló de Primavera, que al llarg del anys, s’ha constituït con l’activitat més emblemàtica de l’entitat. L’exposició, ubicada des dels seus inicis a la desapareguda sala municipal d’exposicions del Casal de Cultura Can Ricart, ha esdevingut un referent en l’agenda cultural de la ciutat i arribarà el 2012 a la XXV edició, superat el parèntesi obligat que va suposar la celebració del mil·lenari de la ciutat el 2002, quan es va haver de posposar a la tardor com a Saló del Mil·lenari i el trasllat forçós a la Sala d’Exposicions del Palau Falguera des del 2010.

Altres activitats

Segons el títol 1er. dels seus estatuts, el Cercle de Belles Arts de Sant Feliu de Llobregat té per objectiu treballar en l’estudi, pràctica i divulgació en tots els àmbits dels valors de les Arts Plàstiques del nostre poble. Amb aquesta finalitat, durant els seus 25 anys d’existència el Cercle ha organitzat i col·laborat en la realització de tot un seguit d’activitats.

Al marge de la cita anual amb el Saló de Primavera, els artistes de l’entitat han tingut ocasió de participar en diferents exposicions temàtiques com el Saló del Dibuix, l’Homenatge a Van Gogh, el Saló del Mil·lenari, l’Homenatge a Picasso, la commemoració del IV Centenari del Quixot o la mostra Art&Ciència, entre d’altres. També s’han organitzat exposicions col·lectives a l’Aula de Cultura de Caixa Penedès i s’han portat obres fora de la ciutat com la mostra itinerant Sant Feliu Amb l’Art, l’exposició col·lectiva a Villeneuve le Roi o l’Exposició a l’ICO.

En l’àmbit de les mostres d’art al carrer, el Cercle a participat en diverses ocasions a la Fira Comercial de Sant Feliu, al Mercat del Roser i a la Trobada d’Artistes del Baix Llobregat, activitat anual de la que fou l’entitat amfitriona el 2006, en la seva VII edició.

En col·laboració amb altres entitats, l’associació ha participat en la Caravana Catalana per la Pau [AFAP], l’exposició 24 Mans Solidàries [Unió Coral i FC Barcelona] o els actes de commemoració del centenari de la publicació de l’Origen de les Espècies de Charles Darwin a la Casa Elizalde [Fent Història. Associació Catalana d’Estudis Històrics]. Des del 2002 i junt amb la Biblioteca Montserrat Roig es realitzen cada segon dimarts de mes les Tertúlies d’Art a la Torre del Roser.

Amb l’objectiu de promoure les arts plàstiques entre el jovent, el Cercle va col·laborar en les diferents edicions del cicle d’exposicions TransArt i de la Biennal d’Art Contemporani Català i organitza des del 1992 el Concurs de Dibuix Infantil i Juvenil del Cercle de Belles Arts.

Amb l’ànim de Treballar en el foment i la divulgació de les Arts Plàstiques i recolzar qualsevol iniciativa o activitat que fomenti la cultura, especialment artística i la relació entre els ciutadans de la nostra ciutat, diferents artistes del Cercle han actuat com a representants i participat com a jurat en concursos infantils o de pintura ràpida organitzats per la Regidoria de cultura.

Per mantenir informats els socis i simpatitzants de l’associació, al llarg del temps s’han editat diferents publicacions per mantenir informats els socis i simpatitzants de l’associació, com el Full informatiu o la revista Cop d’ull. En l’actualitat, i sense deixar de banda les notificacions a través de correu postal, aquesta tasca es realitza a través de les noves tecnologies, fent servir la web, el correu electrònic i la xarxa social facebook.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.